Boş sosyal medya ilk başta manipüle ediyordu (Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz v.s v.s) lâkin şu sıralar çok daha farklı önlemler aldı ama çözemedim.
Bu yüzden makale linkleriyle ve imlemelerle destekleyim sadece dedim, bu sefer aynı tas aynı hamam oldu birşeye yaramadı. Makale linklerini sosyal medyayla destekledim, 10 numara 5 yıldız oldu.
Bu hususta yazar derecesi çok önemli gerçektende. Lâkin şunu söylemek istiyorum, sürekli imlemeyle uğraşan BilenYok (Cahit abi) de bilir ki imlemenin eski düz mantık teknikleri öldü. Daha farklı ve daha daralan bir yapısı var. Bu yapıyı yakalayıp gerçek sosyal medyayla desteklediğnizde gerçekten üst sıralara çıkıyorsunuz.
Saygılar, sevgiler.
Kesinlikle haklısın kardeşim... Dediğin gibi yakın zaman öncesine kadar manipüle etmek oldukça kolaydı. Zaman geçtikçe, imleme de manipüle edilmesi çok zor bir hal alacak, bu arada doğal yollar aynı şekilde etkisini gösterecek tabi.. Örneğin; aylar öncesinde facebook'ta spam yaparak işe yarar başarılar elde edilebiliyordu ama artık çaktı durumu google... Aynı şey imlemede de zorlaşıyor. İş işten geçmeden imlemeye ağırlık vermek isabetli olur. (Daha 4-5 ayı var diye umuyorum

)
Be zamanında dedim ki gelin bir takım profiller açalım sürekli günde bu profillere içerik girelim. Yayıldıkça yayılalım. Nasıl alexa kardeşliği yapıyorlar biz de sosyal medya kardeşliği yapalım dedim ama kimse oralı olmadı.
Hocam fikir çok güzel ancak, uygulaması uğraştırıcı bir proje. Verilen uğraşa, alınan emek tatmin edici olur mu orası insanı düşündürüyor aslında...
Matt Cutts'dan önce biliyordum zaten sosyal medya'nın seo açısından hiç bi işe yaramadığını (:
Hiç bir işe yaramadığını söylersek çok yanlış olur aslında hocam

İşe yarıyor elbette ancak öyle sanıldığı gibi efsane bir etkisi yok sadece...