Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir tecrübemi paylaşayım izninle.

Öncelikle zirvede olan sayfalar darbe yediğinde eski yerlerine gelmesi (eğer o sayfalara seo yapılmazsa, tanıtılmazsa, backlink kasılmazsa) çok çok zor.
Neden derseniz?

Genelde en üst sıraların daha çok tık alarak ziyaret etmesi o sayfaları güçlediriyor.Şöyle düşünebilirsin, r10da google'daki anahtar kelimeyi yazak sitelere giriş yapan ve yükselten programlar var.Google şu şekilde düşünüyor: ilk sayfa 10 arama var büyük bir kısım gidip en alttaki 10. siteye tıklayıp ziyaret ediyor.İnsanlar o siteyi seçiyorsa iyi bişey diyerek google o sitenin sıralamasını yükseltebiliyor.

Diğer bir yandan rakip bir sitem varken ben 2. sıradaydım.Etik olmayan bir şekilde 1. siteyi 1gün boyunca kapalı tuttum.Ben 1. sıraya çıktım adam ilk sayfadan düştü.Birdahada ilk sayfaya çıkamadı.

Kısacası dalgalanma diyoruz; birkaç sıra gel gitler normal karşılanabilir ama bir sitenin hiti 30.000den 3000e düşüorsa bu hangi sebeple olursa olsun ister güncelleme, ister saldırı, ister algoritma, site kolayla yer gelmez.

Sitenizi korumanız için gelirinizin bir kısmını seoya ayırmalısınız ancak bu sayede ayakta kalabilirsiniz.

Saygılarımla
Dediklerin oldukça doğru hocam.
Ben size tecrübemi sayaçla anlatayım :
5 Ara, Çar 1489
6 Ara, Per 1440

7 Ara, Cum 3743
8 Ara, Cts 5994
9 Ara, Paz 7786
10 Ara, Pts 8426
11 Ara, Sal 9277
12 Ara, Çar 9093

Yaptığım tek şey beklemek ve uzun makalelerle güncellemek oldu.