electronicboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelik ile tablolarını bilmiyorum ama anlatarak yardımcı olayım,

Böyle bir istekte bulunduğundan dolayı tablonda okunan haberlerin ne zaman okunduğu kayıt ediliyor demektir. Ve tablon şu şekilde olması gerekiyor

HaberTablosu
..

HaberHit
_________
ID
HaberID
Hitdate

Eğer tablon bu şekilde ise;

sql = "SELECT HaberAdı FROM HaberTablosu WHERE ID IN (SELECT HaberID,COUNT(*) AS HITS FROM HABERHIT WHERE HITDATE =".date("Ymd")." GROUP BY HaberID ORDER BY HITS LIMIT 5)"

Yukardaki sql hit tablosundaki tabloları ID'ye göre gruplayarak toplar ve maksimum hit'e göre en fazla hiti olan 5 kaydın haberID'sini geri dönderir. Be dönen HaberID'lerinin isimleri bulunur ve yazılır.

Şuan bunun haricinde sana önerebileceğim bir tablo yapısı yok. Tablonu yazarsan daha fazla yardımcı olmaya çalışırız.

Kolay gelsin.
konuyu hortlatmak istemezdim ama php ile yeni tanışan bri olarak buradaki mantığı anlamak istiyorum.

sistemin çalışması için tüm okunmalarda hit tablosuna okunan haberin idsi ve okunduğu tarihi yazdırıyor. php sorgusunda ise hit tablosunda eklenmişolan tarih aralığı olarak son 24 saati sorgulatıp bu tarih aralığında en çok tekrar eden haberlerin idsine göre listeleme mi yaptırmış oluruz