fuzinnes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim fikrim şu yönde hocam. Şimdi spam bir blogtan alınan link ile hurriyet.com.tr yada bir devlet sitesinin alt sayfasından alınan link kesinlikle aynı olamaz. Aynı şeyi sosyal medyada düşündüğümde sıfır profilden yapılan bir imleme, yada yapılan imleme,paylaşım,twit hiç çoğalmamışsa burada bir sıkıntı var. Bunu muhakkak google de ona göre değerlendiriyordur eminim.

Sosyal Medyada dönen linkleriniz çok önemli bence. Hatta bununla ilgili bir patenti vardı googlenin. İsmide Author Rank. Bu patentin mantığı kısaca şuydu; linki kimin paylaştığıydı. Örnek veriyorum daha önce link paylaşan adamın her iletisi yada mesajı 100k larca paylaşılan adamın yaptığı paylaşım mı daha önemli? yoksa sıfır açılan profilden gelecek paylaşım mı önemli ? İşte kilit nokta kesinlikle burası bence. Umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi, uykulu yazıyorum çünkü.

Ayrıca şuradaki sosyal medyanın seo üzerindeki etkileri isimli makaleyede göz atabilirsin.

Arkadaşın dediği gibi neydiği belürsüz profiller hesaplar sosyal imleme adı altında yada diğer konularda kullanılırsa bunun illaki hiç bir etkisi olmaz olamaz hocam.