Bu konuya bende katılıyorum. Dilin insanlar, toplumlar üzerinde ki etkisini herkes tartışır fakat asıl etkiyi es geçerler. Dil gerçekten tüm yaşam şeklini değiştirebiliyor, insanlar fark etmeden düşüncelerini, ideolojilerini bile dil sayesine şekillendiriyorlar.
Hep istemişimdir, Öz Türkçe öğrenmek ve bunun yanında da Osmanlıca öğrenmek, kendi kültürümüzü atalarımızın dilini bilmekten kimseye zarar gelmez. Haklısınız fakat biraz ortada kalmış durumdayız, eskiyi de kullanmamak gerek yeni alınanları da. Acaba ilerleyen yıllarda Türkçe ile ilgili geniş kapsamlı bir öze dönüş çalışması yapılabilir mi ? diye düşünüyorum.
Çok zor hocam öz Türkçe. Teknoloji üretmeden öz Türkçe yaşamak pek kolay değil. Bizi globallaşme diye global bir kültür ve dilde ingilizcede buluşturmaya çalışıyorlar. Ama sana katılıyorum. Öz Türkçe konuşup, Osmanlıca bilmek ve 2-3 de yabancı dil öğrenmek hedefimiz olmalı.