toprock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2012 yılında internet reklamcılığı zirve yapmış durumunda 2013 ' tede bu durum katlanarak artacaktır, o nedenle tespitleriniz doğru.Lakin sizin ve çoğu r10 kullanıcısının okuduğum kadarıyla bi konuda çok yanlış düşündüğünü görüyorum.Yandex'in bu piyasaya girmesi sektörü canlandırmış olabilir fakat Yandex'in piyasaya girmesinin Google Adwords'e ya da Adsense'e hiç bir etkisi olmadı .. olmayacak.. olduysa , olacaksa dolaylı yoldan olmuştur olacaktır.Haa Adsense müşteri hizmetleri eskisinden daha çok yayıncılarına önem vermeye başlar , müşteri hizmetleri daha kısa sürede yayıncılarının soru ve sorunlarına çözüm bulur bu yönde bi etkisi olabilir haklısınız.Rekabet her zaman gereklidir , kaliteyi yüksek tutar.

Adsense'de tbmlerin son bir kaç aydır yükselmesinin tık başı rakamların artmasının Adsense'le hiç alakası yok.. Tık başı rakamları Adwords reklam verenleri yükseltir veya düşürür.. çok reklam vermek isteyen vardır ... reklam veriyorlardır reklamları rekabetten dolayı çıkmıyordur Adwords reklamverenide ne yapar ? reklamlarının çıkması için tık başı rakamları yükseltir , bu durumda bize TBM'lerin yükselmesi olarak geri döner.

Ne kadar çok reklam verme isteği , reklam veren rekabeti, o kadar yüksek TBM demektir.Bu durum özel günlerde tavan yapar .. malum önümüz yıl başı ve reklam verenler bu özel günü ve öncesini cirolarda artış olarak değerlendirmek ister.Yıl başından sonrada reklam verenler dönüşlerden memnundur reklam vermeye devam ederler rekabet bitmez.. o zaman bizde önceki yıllarda yaşadıklarımızı yaşamayıp kazanmaya devam ederiz.TBM'lerde düşmez.

TBM'lerdeki yükselişi Yandex'e bağlayanların anlattığım sebeplerden fantezi yaptığını düşünüyorum.Tabi Google TBM'leri cebinden para verip yükseltmiyorsa
Yandex dışında tespitlerinize katılıyorum. Adwords kullanmış biri olarak tbm yükselme nedeninin bu olduğunu biliyorum. Bu konuda Adsense'de yükselmiş demek bunu Google yapıyor demek değildir zaten. Sonuç itibariyle reklam verilen sektörde rekabet arttıkça artmayada devam edecektir. Aslında aynı şeyleri düşünüyor ve konuşuyoruz. Tespitimede bu nedenle reklam piyasasını anlatarak başlamıştım.

Yadex konusunda şuan için etkisi olduğunu sanmıyorum. Ancak Yayıncı alımı başladığında ister istemez piyasa karışacaktır. Şuan için sadece reklamverenlere yönelik hizmet veriyorlar. Adsense şuan için rakipsiz ve bu nedenle çok rahat ve fevri davranıyorlar. Ancak Yandex bu bütçeyi devam ettirip reklam piyasasında yayıncı alımına başladığında bence durumlar değişecek. Tabiki sizinde benim düşüncelerimizde şuanda teoride. yinede biz webmasterların açısından inş düşündüğümüz gibi olur ve reklam konusunda rekabet başlar. Bu hepimizin lehine olacaktır.

Kıssadan hisse ben 2013 yılının webmaster camiasına bol kazançlar getireceğini umuyorum.