digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O kadar küstahsın ki bir sen biliyorsun başka da kimse bir şey bilmiyor. Kuran'ı kaç defa okudum. Kuran'da kıyametin nasıl kopacağı yazar ama ne zaman kopacağı yazmaz. Hangi ayette yazıyor Kıyamet cuma günü akşam namazı yatsı manası arasında kopacak diye. Bana ayet ismi söyle. Kuran'ın her yerinde Peygamberimizin bile ne zaman kopacağından haberi olmadığı yazar ama sahih diye söylenen hadislerde yok tek bir Allah diyen kalmayınca, yok cuma günü akşam vakti kopacak.

Gerçek müslüman kınamak için diğer müslümanların ayıplarının peşinde koşmaz. Gel buraya konu aç milletle dalga geç, milletin imanını yorumla. Senin ve o açıklamayı yapan müftünün cennete gideceğine, şirince'dekilerin cehenneme gideceğine ne kadar eminsin. Sen kendi imanına bak. Gerçek müslüman başkasının imanının peşinde değil kendi amelinin peşinde koşan adamdır.
Haddini bilerek konuş. Hiçbirşey bilmiyorsun gelmiş burda ezbere konuşuyorsun. Ben kuranda açıklıyor demedim peygamberimiz hadislerle bilgi veriyor dedim ki peygamberimizde ne zaman kopacağını bilmiyordu.

Ebu Hurayra (r.anhuma)'dan rivayetle, Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur :
"Üzerine güneş doğan günlerin en hayırlısı Cum'a günüdür. Âdem (a.s.) o gün yaratıldı, o gün Cennet'e girdi, yine o gün Cennet'ten çıkarıldı. Bir de kıyamet Cum'a günü kopacaktır."
(Muslim, Cuma, 18)

Kıyamet Cuma Günü Akşam Vakti Kopacaktır :

Başka bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz :
Güneş batınca, akşam vakti kıyamet kopacaktır
(Buhari, Tefsir-u Sure 6/9; Tirmizi, Deavat, 98)

Kıyamet Cuma Günü Akşam Vakti Kafirlerin Üzerine Kopacaktır :
Azcık bilgilenmek istiyorsan hadislere bak git bir hocaya sor. Geçen tv de cübbeli ahmet hoca bu konuyla ilgili açıklamalar yaptı.