Bahsi geçen firma yetkilisi olarak beyfendiye gerekli açıklamayı yaptım ama bir kere daha burdan yapayım.
1. Normalde tarafımıza 5 gün öncesinde hizmeti kullanmıyacağınızı bildirmiş olsaydınız yedeklerinizi almanız için sunucunuzu açık tutardık.
2. 16/12/2012 21:59 tarihinde Fatura Hatırlatma ve 14/12/2012 22:00 tarihinde Faturanız Oluşturuldu şeklinde 2 mail gönderilmiş sistem tarafında. Dün de benim tarafımdan telefon ile arandınız.
3. Normalde hiç bir firma kalkıpta telefon ile arayıp ödemenizi hatırlatmaz. Bizim yedek alma sorumluluğumuz yanı sıra sizde de aynı şekilde sorumluluğunuz var.
4. Tasarımcınız ile aranızda yaşadığınız problemler sonucu sitenizi aktif olarak kullanamanız bizim sorumluğumuzda olan durum değil ne yazık ki. Bizim sorumlu olduğumuz kısım size 1 yıl boyunca %99 uptime oranı ile hosting hizmeti vermek.
Bunlar bir tarafa ticari olarak etik olmadığından bahsetmişsiniz. Taktir edersiniz bi bizler de kar amacı güderek hizmet veren firmalarız ve siz müşterilerimizden gelecek ödemeler ile kendi plan ve programımızı yapıyoruz ve bence hiçte etik olmayan bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Bizler nasıl size karşı olan sorumluluklarımı yerine getiriyorsam (ki getirdiğime inanıyorum). Sizde kendi sorumluluklarınızı yerine getirecek ve ödemelerinizi ve hizmet vs. alım tarihlerinini takip edetmeniz gerekmekte.