aranızda okul uzatan arkadaşlar varsa onlarda sorgulatsın, benim kardeşim sırf babamın üzerinden sigortası olsun diye açık öğretim okuyordu. 2 yıllk bölümü normalde 4 yılda bitirme süresi varmış eğer 2 yıllık bölümü 5. yıla uzatırsanız otomatikmen sigortanız başlıyor. 4 yıllıklarda 8 yılda bitmezde uzatırlarsa yine aynı olay gerçekleşiyor.
kardeşime
114,49 tl borç çıktı çünkü.
sgk borcunuzu öğrenmek için alttaki işlemleri yapın.
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
Üstteki bağlantıdan giriş yaptıkdan sonra “TCKN / VKN / SSK Sicil No” bölümüne 11 haneli T.C numaranızı yazınız. “Sorgu Tipi” bölümünden GSS Prim-13 bölümünü seçiniz. Alt kısımda gördüğünüz karekterlerin aynısını kutucuğa yazınız ve Sorgulama butonuna basınız.
“Sorgu Tipi” bölümünden GSS Prim-13 bölümünü seçiniz
2 hafta kadar önce tekrar gelir testi yaptırdım.10-15 gün içinde sorun çözülür,bidaha borç çıkmaz dediler.her ne kadar benden kaynaklı bi sorun olmasada mecburen 1300tl ödedim.az önce iş bankasının sitesinden kontrol ettim,borcum var görünüyordu.şimdi bu linkden de kontrol ettim sonuç aynı;114,49 tl borcunuz var diyor yine.arkadaş,ne yapacagımı şaşırdım.ben gidip söylediklerini yapıyorum güzel güzel.tamam,halledildi diyip gönderiyorlar.ondan sonra her ay şakır şakır borcu takıyorlar,üstelik sskda yok.hala gelir tesbitten bilgileri bekliyoruz diyorlar sskdaki görevliler.bi arada çıkıp yine derler siz hiç başvuru yapmamışsınız diye,tekrar döneriz en başa....