Sizi gayet iyi anlıyorum.
Bu tarz durumlarda aynı şekilde öfkelenerek ben de hesap askıya alma vb hareketlerde bulundum geçmiş dönemlerde.
Ama kurumsallık, profesyonellik işin içine giriyorsa orada yaptığımız bu davranış hatalı.
Hakaret davası açabilir yasal işlem başlatabiliriz. Ama direk öfkemize yenilmememiz lazım.
Profesyonellik, kurumsallık bunu gerektirir.
Biz kolay olanı seçiyoruz, bu da profesyonellik, kurumsallık ile çelişiyor.
Saygılar.
V.Burak
Kusura bakmayın fakat bu görüşünüze katılmıyorum. Siz hizmet alıyorsunuz diye asla hakaret/küfür etme hakkına sahip değilsiniz. Her hosting firması sözleşmesinde olduğu gibi bizim de sözleşmemizde bu madde mevcut, hakaret/küfür edilirse hizmet sonlandırılır ve iade yapılmaz.
Sorun müşteriden kaynaklıdır ve sorunun çözümüyle ilgili bilgi verildiği halde sorunun hala bizde olduğu inancıyla hakaret edilmiştir. Amaç sorunu çözmek değil bağcığı dövmek olunca haliyle insan geriliyor.
Her hizmet için fatura kesiyoruz ve biz her zaman yasal mevzuata göre çalışıyoruz. Çok şükür hiçbir çekincemiz sakıncamız yok. Dileyen dilediği şekilde dava açabilir. Fakat siz küfür ederseniz hizmetiniz sonlandırılır, bu kadar basit. Bu gibi durumlarda karşımızdakinin tavrına göre elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz, iade vs.. yapmaya çalışıyoruz fakat belirttiğim gibi amaç bağcıyı dövmek-sinir stresi bizden çıkarmak olunca bizim de yapabileceğimiz çok şey kalmıyor.
Yani şunu insanlar iyi anlamalı. Belki bunu yazarak sizin gibi düşünenler için kötü alıglanmaya yol açacağım fakat; siz bir para verip hizmet alıyorsunuz diye kafanıza göre davranma hakkına sahip değilsiniz. Aldığınız hizmetin kuralları var, onu da geçtim en başta insan ilişkilerinin evrensel kuralları var.
"Sorunum var çözün ulan" demek ayrı birşey, "şöyle bir sorunum var bakar mısınız" demek ayrı birşey. Kalkıp küfür etmek apayrı birşey. Biz mağdur ediyorsak bile iade ister gider başka yerden hizmet alırsınız bunu düzgünce istersiniz. Ama ortada bizden kaynaklı bir durum bile yokken kalkıp küfür ediliyor. Ödediği ücret mi buna o hakkı veriyor? 10mb hosting için milyarlar ödenmiş bile olsa kimsenin böyle bir hakkı yok.