Merhabalar,

Dumlupınar Üniversitesi/İngiliz Dili ve Edb 1. sınıf öğrencisiyim. Seneye üniversitemi değiştirip ailemin yanına, İstanbul'a gelmek istiyorum. Sınava da çalışmaya başladım. Fakat bir sorunum var. Ben şuanda sınıfımı geçtiğimde, üniversite değiştirince tekrar 1. sınıftan mı başlayacağım, yoksa 2. sınıftan mı devam edeceğim? Bunun için muafiyet sınavları oluyor galiba. Bir arkadaşım ÖSYM'nin sınavına giriyorsun üstte ders saydırman gerekiyor ve bu da çok zor her halükarda tekrar 1. sınıftan başlayacaksın diyor. Bunun dışında sormak istediğim başka bir konu ise şuanda 1 dönem geçtiğimi, bir dönem ise kaldığımı farzedelim. Üniversite değiştirdiğimde döneme bakmıyorlar değil mi? Bu durumda kesinlikle 1. sınıftan tekrar başlıyorum. Son olarak ise zorunlu hazırlık okutan üniversitelerden birine gittiğimde tekrar hazırlık sınavına girmek zorunda mıyım? Benim üniversitemde de hazırlık zorunlu fakat muafiyet sınavıyla hazırlığı geçip direk 1. sınıftan başladım. Okul değiştirdiğimde tekrar o sınava da girme zorunluluğum var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.