ahmetce adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çünkü kardeş okulu bitirdikten 2 sene sonra başlıyor geri ödeme olayı ve Türkiye şartlarında her okulu bitiren iş bulamıyor maalesef ve ödemekte de sıkıntı çekiyor okula başlarken mezun olunca iş bulabilme ümidi ile başlıyorsun bakıyosun ki sen bitirince değişmiş herşey kalıyorsun ortada...
İş bulmaktan kastınız nedir? Eğer kendi alanınızda rahat bir iş arıyorsanız, haklısınız 2 senede iş bulmak zor olur. Piyasada iş çok beğenen yok, ben otel işletme mezunuyum, malesef bende direk yönetici yada işletmeci olarak başlayamıyorum hatta bir ofiste bile çalışmana olanak vermiyorlar, tecrübesiz olduğunu düşünüyorlar ama bir otelde yada restaurantta şeflik yapabiliyorsun, hiç bir başvurun kabul edilmezse, bir lokantada bile garson olarak çalışabiliyorsun.

Anlatmak istediğim eğer ödemek zorunda olduğunuz bir krediniz var ise, iş ayrımı yapmadan çalışmalısınız, bu krediyi alan her arkadaşım ihtiyaçtan almadı ve parasını israf etti alkole, sigaraya harcadı, şimdi iş geri ödemeye gelince ah vah ediyorlar, adama iş buluyorum yok ben o işi yapamam, ben bu işi yapamam.

Hocam bu yazdıklarımı içimi dökmek için yazdım, sizinle alakası yoktur