Konu yanlis yere acildiysa ozur dilerim. Programlama ile ilgili arkadaslar genelde bu bolume takildiklari icin burda acma ihtiyaci hissettim.

r10ss ' nin verdigi bilgilerde ufak bir duzenleme yapmak istiyorum.

Ankaranin bazi yerlerinden ulasim imkanlari cok kolay degil katiliyorum ama metro guzergahina yakin kisiler icin ulasim cok zor sayilmaz. Ostim istasyonuna kadar yazin serin kisin sicak bir ortamda ostime kadar ulasim sorunsuz. Ostimden de ring otobusleri ile 10 dakika.

Metrodan sonra aktarma kullanilacagi icin yol masrafi (((1.75 x 4) x 6) x 4) bu denkleme esit olmuyor. dogru denklem ((((1.75 + 0.59) x 2) x 6) x 4) tur.

http://web.ego.gov.tr/parts/egoucretvetarifeler.asp

mesai saatleri kamuda 08:30 - 12:30 , 13:30 - 17:30 dur. (8 saat)
Biz de ise 08:30 - 12:30 , 13:30 - 18:00 dir. (8,5 saat)
Abarti bir calisma saati degildir.

Net ucret uzerinden degerlendirmek hatali olabilir cunku net ucret haricinde isyerinin sizin icin odedigi SSK + yemek ucretleri de vardir. 01.01.2012 tarihinden sonra yapilan duzenleme ile bildiginiz uzere herkes Genel Saglik Sigortalisi olmalidir. Freelancer olarak calistiginizda SGK ya aylik 236 tl lik prim yatirmaniz gerekecek ve yatirmis oldugunuz bu prim sadece sagliginizi karsilayacak emekliliginize herhangi bir katki saglamayacaktir. Bir yerde calismak bu 236 tl lik prim ucretini de isverenin karsilamasi demektir hem de emeklilik icin gerekli olan gun sayinizi doldurmaniz demektir. Genclik ilelebet devam etmeyecek

Son bir not : Ilanda belirttigim uzere ucret minimum ucret olup tecrubeye gore artabilecegi belirtilmistir. Sonucta ben de bir yazilimciyim ve yazilimcinin emeginin karsiligini almasini en cok ben isterim.