Kimseyi yanlış yönlendirmeyelim fakat aöf'te artık bazı şeyler değişti.
Ben medya ve iletişim okuyorum geçen sene 8 ders vardı ve çoğu ders herkese verilen tipik derslerdi. Murat yayınlarından 2 kitap aldım bu 7 dersin özetlerini barındırıyordu. İngilizceyi almadım çünkü ihtiyacım yoktu. Sadece çıkmış sorulara bakarak 8 dersin 7sini geçtim.
Fakat, bu sene işler değişti.
Her bölümün değil ama mesela benim bu dönem türk dili,inkilap tarihi ve 6 dersim daha olması gerekirken. Benim türk dili, inkilap + 7 ders + alttan bi dersim vardı onu da yeni isimle beraber 10 ders verdiler.
Derslerin 8 tanesi yeni yapılanmış ve özet kitabı, çıkmış soruları yok. Hatta bi dersin aöf kitabı bile daha basılmamış. Kitapları geçen aldım ve inceledim. Eskiye göre inceltmişler fakat hazıra yatma vs. olaylarını kaldırmışlar. Bugün 2 kitabın 2ünitesini okudum. Bu şekilde vizelere kadar her kitabın 4 ünitesini iyice okuyup bırakacağım. Son hafta ise sadece ünite sonundaki testleri yapmak bile gayet yararlı.
Eğer şimdiden kitapları okumaya başlamazsanız şöyle bir sıkıntı var. Örnek sorular iyi güzel ama ünitenin yarısını kapsıyor. Sınavlarda %50 bilgiyle girmiş olacaksınız. Kitaplarda aşırı şekilde yazım hatası, basım hatası v.s var. Hergün veya iki günde bir eğer bir saat ayırabilirseniz bence hiç sorun yaşamazsınız.
Herkese kolay gelsin şimdiden.