Merhaba coğrafi hedef bölge ayarlaması webmaster tools'dan yapılabilir.
İngilizce sitelerde global arama yerine lokal arama odaklı çalışacaksanız webmaster tools'dan ayarladığınız takdirde o bölge aramalarındaki sıralamaya daha rahat girebilirsiniz.

Global kelimede 3-4 yıllık bir emeği gerektiren siteyi merak ettim doğrusu. Genelde google.com üzerinden yapılan çalışmalar örneğin ingilizce ise kelime diğer uzantılarda google.co.uk, google.com.tr gibi lokal arama motorlarından aranıldığında da ilk sıralarda görüntülenir tabi ki bu siteye verdiğiniz emeğe bağlıdır.

Siz kimseye aldırış etmeyin evet global aramalarda ve lokal aramalarda çıkmanız tamamen sizin çalışmanıza bağlıdır. Uzun yıllardır farklı dillerde bölgesel ve lokal arama motoru optimizasyonu çalışmaları yaptım (ticari kelimeler "italyanca, rusça, almanca, ingilizce, ispanyolca). Yani burada yazılanlardan çok daha önce bu tür çalışmaları yapmış arkadaşlar ile konuşmanızı tavsiye ederim. Bilgi almak amacıyla buraya yazdınız ama konuda tecrübesi ve bilgisi olmayan arkadaşlarda buraya yazacaktır ondan dolayı pek umursamayın.

Verdiğim örnekleme gibi işlem yapılacak domain'den önce yapılan işlemler sitenizi yükseltecektir. Domain faktörü tabi ki çok önemlidir fakat artık boş domain bulamadığınızdan dolayı işiniz tamamen yapılacak işlemlere kalmıştır. Tabi ki kimse .com ile .com.tr aynıdır diyemez fakat öncelikle domainden önce kelimeyi çok iyi analiz etmeniz gerekmektedir. İllaki direk keyword yerine www.football-games.com gibi bir domainde alabilirsiniz. Aradaki "-" boşluk olarak algılanmaktadır tabi yine herşey yapacağınız çalışmaya bağlıdır. Hiç umudunuz kırılması başaracam diyorsanız başarırsınız.

mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlginiz için teşekkürler bazı arkadaşlar olayı games kelimesinde kasacağım gibi anlamış öncelikle belirteyim games kelimesi bir örnek başka bir kelimede kasmayı deneyeceğim ve proje için xx.xxx TL gibi bir bütçe ve 3-4 yıllık bir zaman ayıracağım. Benim bu konuda asıl öğrenmek istediğim olay şudur ; com.au, co.uk, com.my, co.nz gibi uzantılar coğrafi hedef ayarlayabiliyormu ? Bunlar kasmak istediğim kelimede ilk 20'de olan bazı sitelerin uzantısı. Cevap veren herkese teşekkürler.

Not : .com uzantısı Milyon dolarlık domain. Böyle bir kelime'den bahsediyorum bırakın .tk uzantısını hiç bir uzantısı boşta değil.. Sadece ülkemizin Com.tr si boştaydı onu aldım. Kelime Türkiye'de olduğu gibi bir çok ülkede bilinen ve kullanıla bir kelime.

Ekledim ; Bazı keliemelerde ilk 50 ye girmiş com.tr site buldum kelimeler ; Travian, chip, gold, electro world.. Ancak ilk 10 'a giren bir tr uzantılı site bulamadım. Sanırım imkansız değil ama çok zor.