Türkiye'nin en köklü iletişim fakültelerinden birinde, muhtemelen senin hocalarının hocalığını yapmış insanlardan eğitim aldım. Sen hala idealistçe konuşuyorsun. Eğitimin alaylı yürüdüğü bir yerde okullu olmayı savunuyorsun pozisyonun gereği. Ama işin gerçeği şu, dışarıdan bu işe girenler teknik bilgileri olduğu için değil tam tersine yaratıcı oldukları için bu işi yapıyorlar. Sinema bir sanattır ve bir filme çalışanlardan sadece oyuncular değil, kostümcüsü, sesçisi, makyözü, görüntü yönetmeni, yönetmeni hepsi ortak bir sanatı icra ederler. Burada yetenekli olanlar kazanır ve yükselir. Okullu olanlar değil. Okul sadece yeteneği olana ekstra birşeyler katar. Ama yetenği olmayan adama 5 fakülte okut sinemacı yapamazsın.
Sinema tarihini ve sinematografiyi bilmek için sinema okumak gerekmez. Benim altımda çalışan bir kaç prodüksiyon asistanım oldu, bunların hiç biri iletişim fakültesi mezunu değildi. Bir tanesi lise mezunu bile değildi ama gördüğü her filmi hafızaya yazan bir kızdı. karşılıklı konuşsanız o lise mezunu kız, seni sinematografi ve sinema tarihinde döver. pratikte onunla ayrı ringe bile çıkamazsın. Sen bir hocadan sinema dersi görürsün. Çalışan adam için her set, her yönetmen ayrı bir ekol ayrı bir okul ayrı bir sinema dersidir.
İşle ilgili hiç bir isteği olmayıp, işe ilgi duymayıp İletişim Fakültesinden birşeyler yapar demiyorum. Konuyu açan arkadaşın zaten isteği varmış. Bunuda dışarda öğrenmeden önce okulda öğrenimini görüp birşeyler çabalayıp dışarda bunu geliştirebilir dedim. Fakat siz beni sadece iletişim okusun birşeyler yapar diyerek görmeyin. Bir adam ilgilidir lise mezunu değil ilk okul mezunudur birşeyler yapabilir. Ama üniversite eğitimi çok farklı olduğunu dile getirmeye çalışıyorum. Beni bazı bilgilerle döver felan gibi şeylerde sadece bu sektorde değil, belki grafik tasarım mezunu olan bir arkadaşıda burada r10.net'te büyüyen kendini burada geliştiren arkadaş yaptığı işlerle döver. Bu olayın tamamen farklı bir çerçevesi. Ben bu böyle değildir demiyorum. İsteklidir, girişkendir yapar. Fakat istekli olup, girişken olup Üniversitesini okuması ona artı çok şey kazandıracaktır.
Biraz demek istediklerimi anlamak isterseniz sevinirim...