Düşünceleriniz doğru olabilir ama siz hala işe yine mesleki olarak bakıyorsunuz. Nasıl bir iletişim fakültesi gereksiz diyebilirsiniz. Sizin nasıl bir eğitim aldığınızda önemli. Belki okuduğunuz üniversitede iletişim alanına dair kuramlar yetersizdi. Belki ders içerikleri boştu bilinmez fakat benim 2 yılım kalmasına rağmen yinede hiçbir şekilde bu fakültenin gereksiz ya da çıktığımda yararı olmayacağı düşüncesinde değilim.
Eğitimi sadece teknik olarak görmeyin derim..
Demişsiniz ki Güze sanatlar yetiştirir yönetmen, bu teori eskide kaldı. Artık iletişim fakültelerini Meslek yüksek okullarından ayıran birçok etken var. Ders içerikleri daha teori, daha sinemanın doğuşundan felsefesine ve tografisine kadar etkili kılıyor. İletişim Fakültesinden mezun olsan da olmasanda radyocu olabiliyorsun vb konularda da çok haklısınız fakat bu tamamen sektorün çirkinliği... Yani iletişim fakültesi okuyan insan yinede bu sektorde bir mühendisten bin kat daha iyi olacaktır
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:37:53 -->-> Daha önceki mesaj 15:35:21 --
pardon algıda beklentilerin etkisi.
ama sana şunu söyleyeyim, yaz tatillerinde istanbul a git ve iş bul kendine bedava. karın tokluğuna. yoksa mezun olduktan sonra herkes senden iş bulmanı beklerken yaşayacaksın o karın tokluğuna dönemi. ve töleransın olmayacak. en iyisi okurken çıraklığı atlatmak. yoksa aileleri daha iyi durumda olanlar katlanır.
bu işte en büyük tatava şudur. okuldan mezun olunca çıraklığa başlarsın ve bir kaç sene belki daha fazla para kazanamadan çalışırsın. bu dönemde aile baskısı, çevre baskısı gelir. işe ve kendine güvenini kaybedersin ve para kazanabileceğin başka bir işe girersin. ailesinden parasal destek gören ve parasal sıkıntısı olmayanlar ise devam ederler ve başarıya ulaşırlar.
yani mezun olmadan sektörün dinamikleri hakkında çok bilgin yok. ailen 4 sene okuttuk hala yol paranı ben veriyorum dediğinde anlarsın ne demek istediğimi. istersen iletişim fakültesini 1. likle bitir. bir prodüksiyon şirketinin kapısında lise mezunu adamla aynı durumdasın. hatta lise mezunu adam biraz daha yırtık ve iş bitirici görünüyorsa onu alırlar.
Okuyorken bir şekilde hiç bir maddi amaç gütmeden çevre edinmek bu meslekte fakültede okuyup en yapılması gereken birşeydir. Bu konuda sizinle aynı düşünüyorum. Dediğiniz gibi sonra sürünmektense baştan sürünüp çıktığımda farklı olmak önemli.