Öncelikle hala, öğrenim görmekte olduğum Radyo, Tv ve Sinema bölümü hakkında sektorde geçmişi olanlar birçok şey söylemiş. Fakat hep işe bu sektorde okulunu okumadanda iyi paralar kazananlardan bahsetmişler.
Eğitimin hiç bir zaman kötüsü olmaz. Ve bugün sana gel Pana filmde başla diyen kişi yarın sana bu işin devamlılığı için ne kadar peşin hükümde bulunabilir. Ve herşey işin teknik kısmında ki, Kurgu dediğin Edius programını açıp montaj yapmak ya da ses mikserindeki portları aşağı yukarı hareket ettirmek veya görüntü masasında oturup arkadan biri resim 1 geç, resim 2 geç diyerek onun dediklerini yapmak değildir.
4 Yıllık fakültede okumanın zaman kaybı olarak görülmesi de tamamen para kaygısı olanların düşüncesi ve hiçte saygı duyduğum bir düşünce değildir.
Sen yarın bir film çekmeye kalktığında Işığın nerede, dekorun nasıl, kurgunun şeklini bilmekle sadece belli bir kalıplarda birşeyler yapabilirsin. Fakat okulunda gördüğün, Siyaset Bilimi, Sanat Tarihi, Mitoloji, İnsan Hakları, Hukuk, Psikoloji, Sinema Tarihi, Sinematografi, Sinema ve Felsefe ve bir çok alanda ki gördüğün dersler seni film yaparkenki zihniyetini ortaya koyacaktır.
Bu iş öyle Acunun yanına git, dizi setine git çalış demekle olmaz. Pardon pardon olurda olmaz. Hep iyi yanlarını görürsen olur, 4 - 5 bin alanlar varmışş.. Peki ya askeri ücretle çalışanlara ne demeli ?
Diyeceksiniz ki fakülte bitiripte o maaşı alan yok mu, elbette vardır. Fakat vasıfsızdır. Eğer sen fakülte bitir ve birşeyler bil o zaman çok daha farklı olur herşey.. ve Ufkun geniş olur. Bu insanın, hayata, sinemaya bakış açısını değiştirir.
Kurtlar Sofrası olan Medya, bugün Üniversite mezunlarının bile hemen iş bulamadığı bir sektörken, akademik anlamda Medyanın temelini oluşturan İletişim Fakültesini bitiremedikten sonra, lise mezunlarına okumana gerek yok demek yanlış bir yönlendirmeden başka birşey değildir.
Herşey bir eğitimle başlar, herşeyi sadece teknik eğitim olarak görmek seni kameraman, kurgucu gibi operatorlükten öte götürmez.
Eğitimini al, istekliysende kendini geliştir o zaman herşey zaten senin için en iyisi olur. Bir şekilde en iyi kapılar tek tek açılır.
Unutmadan söylüyüm, meslekte birşeyler görüpte burada yorum yapan kişilerede saygı duyuyorum fakat sıkca tekrarladığım gibi hep iyileri görmeyin.. Sürünenleride görmelisiniz. Fakat eğitim aldığı sürece ve istekli olduğu sürece zaten birşeyler yapabilir.