Salay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 Şirket ? Bu kadar hızlı bir sektör için hızlı, erken ve gereğinden fazla net bir öngörü olmuş bence.

CNCServers umarım başarılı olursunuz . Türktelekom kendi ayağına sıkmaya devam ediyor. Bu tür girişim ve iştiraklara ihtiyaç var siz yıldızları hedefleyin bırakın vardığınız yer ay olsun. Ama inanmadan ve çalışmadan hiç bir şey olmaz burada karanlığa bağıracağınıza bir mumda siz yakın derim bu kadar eleştirenlere ...
Türk telekom nerede kendi ayağına sıkıyor ben onu anlayamadım? Son 2 yılda ülkemizde gördüğünüz tüm ucuza sunucu ve bol trafik alabilmenizin nedeni bizzat Türk Telekom dur. Eksikleri olabilir fakat suçlu diye göstermek haksızlıktır. Bunun yanı sıra Turkcell ve Vodafone'un da Türk internet camiasına özellikle son 2 yıl içindeki çalışmaları ile kattıkları değer büyüktür.

Hoşunuza gitmese de genelde söylediklerim %85 oranında gerçekleşir. Bu işi gerçekten avrupa ile rekabet edebilecek kapasitede yatırım yapabilecek, sadece para gücü ile değil bilgi beceri ilgi ekip ve diğer meziyetleride bünyesinde barındıran 3 şirket var sadece. 1 kişinin kurup 2 kişi ile yürütülen şirketler ile rekabet etmek hem çok zor hem de eziyet verici olacaktır. Bu tür ekipler bundan 4-5 sene önce işe girişmiş olsaydılar yine liderliğe giremeyecekleri fakat ortalama beceri sahibi olabilirlerdi, çünki rekabet zor değildi. Fakat şuanda ben SH adına konuşmam gerekirse 1-2 günlük basit bir inceleme sonrasında 160 kabinetlik bir datacenter yapabiliyor, nasıl olsa satarız diyerek 500 adet sunucu siparişini bir defade verebiliyor, bunuda 160 tl den bayilere sağlıyorken bu şartlarla rekabet etmek gerçekten zor olur diye düşünüyorum. Kaldı ki bunu tek yapabilen SH değilken zor * 3 olacaktır. Eğer sadece muhalefet etmek yerine söylediklerimi mantık çerçevesinde değerlendirirseniz hata payımın %10 veya daha altında olduğunu görebilirsiniz. Eğer o %10 luk paydan faydalanarak gerçekten 3 şirketin dışında biri sektörde ilerler 1000 tane sunucu satarsa lütfen haber verin, cunkü ilk kutlayan ben olmak isterim.