Agoge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi bilgisizliğin ve bunun akabinde tutunduğun tavır insanları zeki-gerizekalı ikilimine itiyor ,istersen bunu sana şuanda şöyle izah ederek o boş kafana sokabilirim.

Wordpress temaları minimum 3 ayrı sayfadan oluşur. Anasayfa ,içerik sayfası ,kategori sayfası. Bugün işini profesyonelce yapan bir kişi 150 TL'den aşağı anasayfa css dökmez ,her bir alt sayfadan'da 30-50 TL arasın'da ücret alır. Ortalama 1 anasayfa 2 alt sayfa css dökümü 250 TL civarına denk gelir.

Ortalama her temada 1 yada 2 jquery kullanılır ,ben daha bugune kadar jquery olmayan bir wordpress tema hazırlamadım ,firma ,blog ,film-dizi vs vs her temada jquery mutlaka olur. Bugün bir css dökümün'de jquery için fiyat istersen 25-40 TL arasında teklif alırsın

Bunun akabinde bu sayfalar wordpress'e giydirilir bunlar dısında ,2-3 ek alt sayfa daha tasarımın belirli kesimlerin'den yararlanılarak wordpress'e giydirilir. Bazı durumlar olur wordpress'de eklenti yazılmak zorunda kalınır bazı durumlar olur hazır eklentiler kullanılır .Bir wordpress temasın'da belirli teknik konular vardır özel alanlar ,bileşenlerin kullanımı ,temanın kullanımı gibi ,bunlar için kodlama yapan kişi bir beni oku dosyası hazırlar bu beni oku dosyasının yazımıda bir emektir. Hani sen zamana ve emeğe saygı duyuyorsunya her mesajında umarım bunuda o boş kafana sokarsın.

İş biter ,işi yapan kişinin gözünden kaçan bazı sorunlar olabilir ,bu her projede olabilecek bir şey ,sonrasında müşteri dönüş yapar problemleri iletilir o problemler düzelir ,daha sonrasında yapılan temaya destek sağlanır. Tabi bu ticareti yapan kişinin ahlakına bağlıdır ,sanırım sen hesapları yaparken iş sonrası desteğini hesaplamıyorsun ,müşteriye işi teslim ettikden sonra yallah denilebildiğini sanıyorsun.

Tüm bu adımların toplam maaliyetinin 500-600 TL olarak belirlenmesi senin aklına zeki-gerizekalı kavramını getiriyorsa oda senin zekiliğindir. Bu işten anlamayıp bu kadar rahatca fiyatlar hakkında yorum yapabilmen'de ayrıca düşüncesizliğindir. Bak sana detaylıca yazdımki bundan sonrasın'da aklına başına gelir'de wordpress'den ekmek yiyen zeki insanları arkası boş ve bir o kadarda berbat üslubunla yargılamazsın.
İşini doğru yapan birisinden çok ama çok doğru bir tesbit daha.