Merhaba Arkadaşlar,
Bir süredir üzerinde denemeler yapıyorum.15. sıradaki siteye, 10. sıradaki, 6. 3. belli bir aramadaki tüm sitelere tek tek organik hit yaptım ve sonuç çok zayıf aynı zamanda da çok tehlikeli.Çok tehlikeli çünkü bunu bir kokain eroin gibi düşünün google sıralamasındaki tıklanma oranlarınız düştüğünde yani programı kapattığınızda,bakiyeniz bittiğinde yada program 1 gün bile olsa durduğunda google webmastertools size "Big traffic change for top URL"
başlıklı bir geçmiş olsun bir soğuk su için mesajı gönderiyor.
Bu mesajın ayrıntısında tıklanma oranlarınızın çok düştüğünü belirterek artık sizi uzaklaştırdığından bahsediyor.Artık geçmiş olsun o sitenize..Bunları bile bile kullanmaya devam eder misiniz bilmiyorum zaten devam etmekten vazgeçer misiniz o da zor bir karar ama eğer hiç bulaşmadıysanız hiç bulaşmayın derim.Eğer bulaştıysanızda organik hittin volume nu kısa kısa bırakın.Yani bir anda kapatmayın.Bir sitem banlandıktan sonra ben bu şekilde kısa kısa kapattım bu mereti.
Hala organik hit kullanıyorum.

Evet şimdi niye bunu yazdım ondan bahsedeyim.Organik hitti belli bir kelime için kullanmak sakıncalı çünkü tüm kelimeler için google tıklanma oranları tutuyor.Ama kullandığınız kelime sizin marka isminiz ise kullanabilirsiniz derim.Ne demek marka ismi ? Örneğin siteniz izlesene.com ise izlesene kelimesi için kullanabilirsiniz.Çünkü organik hit kapansa bile izlesene kelimesinde 6 sonucunuzla siz %60 hit almaya devam edersiniz ama o kelimenin size ait olduğuna ve en az 2 alt sonucunuz olduğuna dikkat edin.Alt sonuçları ile çıkan sonuçlar marka aramalarıdır.Daha doğrusu bilinen marka aramalarıdır.Siteniz abc.com ise ve alt sonuçları çıkmıyorsa google da siz bilinen bir marka değilsiniz demektir.
Brand search dediğim bu marka aramasının sitenizin trustrankine büyük etkisi vardır.Çünkü google a göre bilinen site aranan site demektir.Aranmayan bir sitenin zilyon tanede linki olsa google bu linklerin manipüle edildiğini anlar.SEO bir bütündür yani çok link kasıyorsunuz ama siteniz hiç aranmıyor o zaman o linkler manipüle edilmiştir google un gözünde..Başka bir deyimle siteniz yaptığınız çalışmaları kaldırabilecek bir pozisyonda olmalı..
Marka olmuş bir siteye 1 milyon blog link alırsınız site uçar , marka olmamış bir siteye 1 k blog link alırsınız yine uçar ama başka yere
Gelebilecek yorumları karşı : Ben seo uzmanı değilim , sadece bu organik hit konusunda bir deneyimim oldu paylaşmak istedim.