Session ile giriş kontrolü yap. Kullanıcı giriş yapınca atıyorum Session["asda"] = "basarili"; şeklinde eklersin, daha sonra masterpage'in preInit() eventında bu session'ı kontrol et ve eğer session boş ise girişi değilse çıkışın visible'ını true yap.
Membership kullanıyorsanda loginstatus/logincontrol kullanabilirsin.
rob33n kardes,
dediğini yaptım ancak bazı eksiklikler var. mesela masterpage de preinit yok. init,prerender var.diğer sayfalarda mesela default.aspx sayfalarında preinit var.
yaptığımı sana şöyle söyleyeyim:
masterpage e loginplaceholder adında bir placeholder ekledim, içine de iki adet txtbx,bir de buton(kullanıcıadı,şifre,gönder). butona session kontrolü ekledim ve bunu page_load a yazdım. böylelikle tüm sayfalardan görülebiliyor.
login olan kişinin artık bu loginplaceholder daki txtbox ve butonları görmesini istemiyorum. orada bir de label var. giriş yapan kişiye hoşgeldin vs diye ismiyle karşılama yapacak.
ancak ne yaparsam yapayım bir türlü gizleme olayını yapamadım(gerek txtleri gerekse de diğer label olayını)
acaba farklı bir yere mi yazmam gerekiyor bunu?
fikrin var mı? varsa biraz daha detaylı anlatabilir misin?
bu arada membership kullanımıyorum, db den kendi user ve pass alanlarım var onları kontrol ediyorum.
not: alt menuyu gizleyemeyince placeholder ile çözeyim istedim onun için loginplaceholder ekledim. alt menu gizleme yöntemi daha basitse eğer placeholder ı kaldırabilirim.