İmleme yapınca TBM artıyor mu ?
İmleme yapınca Youtube aramalarında daha keliteli yerlerde oluyorsun. Tabi bu durum videonun kalitesine göre değişiyor..Günümüzde Youtube video paylaşım sitesi değil Video arama motorudur ve video seo dediğimiz tekniği uygulamalıyız. İyi kazanmak isteyen arkadaşlar videoyu youtubeye ilk yükleyenlerin arasında olmalılar. Yoksa çok fazla birşey kazanılamaz. Ben gangnam style nin zombi versiyonunu youtubeye ilk yükleyenler arasındayım mesela günlük en az 4k izlenme oluyor. Adsense kazancım da günlük 6 ile 10$ arasında değişiyor.
Youtubeden kazanmayı ben şöyle örneklendiriyorum. Bir pasta düşünün. Pastayı kesen kişi dilimi nasıl ayarlayacağını bilmediği için ilk başta büyük büyük keser yavaş yavaş dilimler küçülür.(Ben birkaç kez şahit oldum.) Eğer büyük dilimi yemek istiyorsanız hızlı olmalısınız ilk önce siz davranmalısınız. Eğer sağlam bir facebook sayfanız yoksa youtubede olan videoları tekrar oraya yüklemek anlamsız.
Hayırlı günler...
[Sizlere tecrubelerimden çıkardığım sonucu yazdım. Herhangi bir kesinliği bulunmamakta]