halil_37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Hocam peki vbullettin sürümleri ne kadar oluyor acaba? Dediğiniz gibi bende forumun bittiğine inanmıyorum. Bir forum sitesinde forum bitti demek biraz tuhaf tabi eskisi gibi değil popülerliği. Güvenlik konusunda açıkları kapattırınca yine problemler cıkıyor mu acaba?[COLOR="Silver"]

ben vb5 i bekledigimden dolayi, sitesin 250 $, buna vbseo surumu çiktiginda 150 $ da ekleriz eder 400 $, fakat forumda vb4 surumleri satan arkadaslar var 200 tl ye lisans satiyorlar. vb4 kullanma istoyorsaniz bu sekilde de satin alabilirsiniz. ama her daim, yeni surum kullanmakta fayda vardir diye dusunuyorum. yeni surum çiktiysa bu da demektir ki, bir onceki surumlerde yasanan problemler bir nebze giderilmistir. gerek guvenlik olsun, gerek seo açisindan olsun. misal bir legal forum siteyi gunluk 10 k tekil hite ulastiginda kazancida buyuk olur. dolayisiyla kazancin bir bolumunu güvenlik & sistem optimizasyonuna ayirilir. buyuk bir proje için ben lisansli surumleri kullanmayi tercih ederim. fakat sadece bir bloga eglence amaçli forum kurulacaksa, bunu mybb ya da smf ile de yapabilirsiniz. wordpress gerçekten detayli ve güzel bir sistem, ücretsiz olmasindan dolayi çok ilgi goruyor ve surekli guncelleniyor. dusunun bugun vbulletin ücretsiz dagitilsa, (*arezden bahsetmiyorum) eminim bir çok kisi vb kullanmaya baslayacaktir.
Haklısınız hocam..

Muhendis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
MyBB'yi çok fazla kullanmadım. vBulletin ile mazim çok eski. O nedenle, 2005'te olduğu gibi bugünde vBulletin derim.
Peki sağlam bir forumu sizce ne kadar yaptırabilirim acaba?

halil_37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bu tur karsilastirmalar bence biraz saçma, bir yanda 250$ lik lisnasli script bir yanda ücretsiz dagitilan bir script.

bir atasözü der ki: "ucuzun vardir bir illeti, pahalinin vardir bir hikmeti"
Hocam yanlış anlamayın bazı arkadaşlar arasında pek bir fark olmadığını söylediler oyüzden sordum. Yoksa bende öyle düşünüyorum.