MoRaLiTe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam hangi tür lazer oldunuz ? sonuç nasıl ? kaç yaşında oldunuz ? nerde olduğunuz? ne kadara oldunuz ?
@Sefaseyda
@MoRaLite
Geçen sene olmuştum. 1 seneyi doldurmak üzere. Her iki gözüm 4 numara miyoptu. Bir iki kez Dünya göze falan gittim. Yaklaşık yarım saat çeşitli testler yaptılar. Malum, önce lazere uygun olup olmadığınız kontrol edilir. Testler bitince fiyatı söylediler. 2000-2500 euro arasında bir şeydi. Açıkcası uçuk geldi.
Sonraları amcamın yaklaşık 10 sene önce lazere girdiği yere gittim. Tabi ondan biraz tavsiye aldım. Hatta beraber adamın yerine giderken 30-40 metre uzaklıktaki yazıyı falan okuttum iyi görüyor mu diye. Sıkıntı yok. Hatırlıyorum adamın şişe camı gibi gözlükleri vardı zamanında. İyi gaz aldım.
Gittik adamın yanına, perşembe gittiysek cuma gel yaparız dedi. Göz hastanesi değil bu arada, muayenehaneydi. Tek doktor çalışıyor yani. Baştan fiyat istedim 1100 lira dedi. Kafama yattı. Ertesi gün paşa paşa girdim lazere.

İlk gün ve sonraki gün dinleniyorsun, sonraki günler keyfin paşada yok. Gözlüksüz, lenssiz görmek harbiden de yaşayan bilir çok iyidi. Yok denizde sıkıntı olur, eşyalarını bulamazsın. Yok solüsyon yok diye sağda solda kalamazsın. 100 tane madde yazılır yine. Zaten toplasan gözlüğe, lense verdiğin para bir ömürde lazer fiyatını katlar.

Doktorlar bunun ömürlük işe yaradığını söylüyor, ama atıyorum 40lı yaşlara geldiğimde eski haline dönecekse yine benim için sıkıntı yok. Önemli olan genç hallerde bu sıkıntılarla uğraşmamak. 20 yaşında girdim lazere, 1 sene oldu. Dediğim gibi hayatımda verdiğim en isabetli karardı. Zira millet çok çekinir bu lazer işlerinde filan. Doktora güveniyorsanız, referanslar iyise korkmadan gidin.

Ayrıca PC falan göz bozmaz. Bunlar şehir efsanesidir. Göz bozukluğu genellikle genetiktir. Annemin de gözleri 4 benim de 4'tü. Dişleri 25'inde dökülmeye başlamış, benimki de yavaş yavaş dökülüyor yine. Adam 90'ların başından beri günde 15 saat pc kullanıyor, gözü halen sıfır. Genetikte bitiyor iş.