Mesela ben 2 sene yatırdım diyelim. Sonra paraya sıkıştım parayı çekebiliyor muyum? Birde banka bana yatırdığım kadar mı geri ödüyor. Diyelim ben 30 000 tl yatırmışım bana sadece 2,3 sene mi maaş verecekler yani.
Eğer 10 yıl girmeyeceksen bu sisteme hiç girmemen daha iyi. Paraya sıkışır ödeyecemezsen, hesabı dondurabiliyorsun o ara fon kazanmaya devam ediyor. Eğer erken ayrılırsan, yeni kanuna göre kazandığından devlet vergi alıyor. ( Ana paradan almıyor) ve devlet desteğini alabilmen için ( %25) en az 3 yıl sistemde durman gerekiyor. ( Bankacı arkadaş daha net bilgi verektir.)
arkadaşlar yorumlarınızı teker tekrer okudum, teşekkürler herkese benim içinde faydalı oldu.
aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum;
yurtdışında çalışanlar/türkiye ile bir alakası olmayan (herhangi bir banka kaydı kredi kartı vs olmayan) TC vatandaşı bireysel emeklilik sigortası yaptırabilir mi. sizin önerdiğiniz en iyi emeklilk hizmetini sunan banka nedir?
İyi forumlar.
Bireysel emeklilik için bildiğim kadarı ile sözleşme imzalamak zorunlu, online yollar ile bu sorun aşılırmı onu bilemem, firmalar daha iyi yardımcı olur.
Şuan en çok katılımcısı olan, anadolu emeklilik, garanti bankası, avivasa, vakıfbank ( sıralama karışıktır) . Bu firmaların kesintilerini ve fonları iyi araştırıp girin deirm.
Ben Garanti ve Vakıfbank ile çalışıyorum.
Güncel verileri buradan kontrol edebilirsiniz.
http://www.egm.org.tr/weblink/BESgostergeler.asp