Merhaba arkadaşlar;
Hesabımın hacklenme konusu Eski konu linki
Bugün araba ile yolda giderken telefonum çaldı ve Kartal savcılığından arandığım söylendi. Telaş yapıp hemen geliyorum dedim ve 10 dakika içerisinde savcılığa gittim.
Savcı bey'in odasına girdiğimde bana "Hakan ne oldu senin domainler" diye sordu. Epey şaşırdım. 2010'da 8. ayda Godaddy'de bulunan hesabım ve tüm domainlerim çalınmıştı ve aynı savcı ile görüşmüş ve ifade vermiştim.
Savcı bey'e bir gelişme olmadığını söyledim. Elinde koca bir dosya vardı. Benim ilk ifademde verdiğim domain faturaları, e-mailler, çalan kişinin bilgileri ve tüm evraklarım 15 - 16 sayfa idi fakat elindeki dosya epey kabarıktı. Domainleri çalan kişinin takipleri sonucu epey kabarmış bir dosya.
Takipte olduklarını bana bildirdi, 3 kişi çıkıyor sonuçta dedi, ben bir telefon numarası, bir hesap numarası ve bir de TC kimlik numarası ele geçirmiştim savcılığa gitmeden önce. Bunları araştırdıklarında TC farklı bir ilde, hesap no farklı bir ilde, isim farklı bir ilde, tel.no farklı bir ilde çıkmış. Hepsini inceliyorlarmış 2 senedir. Verdiğim isim Burak Çağrı Ekici ismi idi, R10 hesabımı hackleyen şahıs "bu ismi ve bir de hesap numarasını" vermişti bana. Bu şahıs üzerinde epey bir inceleme yapmışlar 2 yılda.
İsim söylemedi savcı bey fakat aralarında bir isim website, hack işleri ile epey ilgiliymiş, onun üzerinde yoğunlaştıklarını bildirdi.
R10'dan ip bilgileri istenmiş sanırım, pek bilgi vermese de r10'dan da istediğimiz ip'lerde bişey çıkmadı gibi birşey söyledi.
Neden Türk firmalarını kullanmıyorsun diye sordu. Türk firmalarının TC kimlik doğrulaması ile daha güvenli ve bu tür sorunlarda daha hızlı cevap alabildiklerini söyledi. Ben de Yabancı platformlarda da domain satışı yaptığımı ve yabancıların Türk firmalarına güvenmediğini söyledim.
İnşallah kısa süre sonra şu 3 isimden suçlu olan şahıs yada şahıslar yakalanır ve hak yerini bulur.