Yurtdışında wht var. Turkcell'in katları sayılacak firmaların sahipleri ve temsilcileri de girip konu açıyor, yeri geliyor tartışıyorlar. Burdaki tek kriter firmanın cirosu değil. Tabii ki kimse Turkcell'in gelip de bu forumda insanlara cevap vermesini beklemiyor ama burda takılan firma küçüktür demek de doğru değil. Burda çoğu insan bir veri merkezinin işleyişini, bu işin ne kadar maliyetli olduğunu ve ne kadar zor bir iş olduğunu bilmiyor. Eğer bu işin arka planını biraz bilseniz, niye bu kadar sert yorumlar geldiğini de görürdünüz.
Çok haklısınız, Wht de Turkceli beşe katlayacak firmalar açtığımız konulara gelip teklif veriyor, özel mesajlar atıyor, sorun teklif yada cevap verme değil, bence burda tepki gösterenler ciro yüzünden değil sunumun mantıksızlığı yada daha kibar olalım ciddiyetsizliği yüzünden yazıyorlar.
Ben Turkcell çok büyük, burdaki firmalar dandik demedim asla, ama arkadaşın örnek verdiği gibi amerikadaki profesörlerin telekonferansı için öyle gbitler boyutunda hatlara ihtiyaç yok ben
http://www.rixossungatehotel.com/Rix...lanti-138.aspx burda 3 yıl boyunca bu işi yaptım oteli rixos satın almadan önce rus mirax grubundayken.
http://yurthaber.mynet.com/detay/kir...kuruldu/287412
Okula bu hesaplama merkezini kurmak için yapılan yatırım 6 trilyonu geçti, 35 sunucudan oluşan bu merkezin sistem odasının maliyeti bile 2 trilyonu aşıyor.
Her ay bu konunun bir benzeri "dc açıyorum şu kadar yatırım yapacağız, deniz getireceğiz" denilerek trilyonların havada uçuştuğu konular açılıyor ama hepsi tıs. Yapacak ciddi kişiler sessiz sedasız başlayıp bitirip, gözle görülür hale getirince konuşmaya başlıyorlar.
Sanırım arkadaş hayatında gezmek amaçlı dahi olsa hiçbir sistem odasına girmemiş, bu işin evdeki hesabına pek uymayacağını söyleyebilirim. Az çok neyin ne kadara mal olacağını bilen biri olarak işin mailleşmeden öteye gitmeyeceğine eminim. İnşallah arkadaş utandırır bizi.
Bugün nikahı vardı sanırım, Allah bir yastıkta kocamayı nasip etsin,
Allah herkesin hakkında hayırlısını versin...