9 güncük kaldı. 21.12.2012'nin cuma gününe denk geldiğini de şimdi farkettim.
ayrıca 21.12.2012 kıyamet günü olmayacaktır belki. zaten bilimsel araştırmalarda da bu günün kıyamet olmayacağı, ancak dünya nüfusunun %90'ının yok olacağı bilinmekte.

kabataslak şöyle ileteyim;
dünyanın belli bir enerjisi vardı. ve bu enerji çeşitli yanlış kullanımlar (yanlış deneyler, zararlı gazlar, tüketilen doğallıklar, üretilen betonarmeler ve benzeri tüm yanlış şeyler) ile birlikte tükenmek üzere. bu zaten insanlığın bildiği bir şey. dünyanın tükenen bu enerjisi, dönüş hızını da yavaşlatmakta. bu da araştırmalar sonucu bilinen bir durum. meydana gelen uyku problemlerinin artışı, düzensiz yaşamın dünya üzerindeki etkileri de bunu gösterir nitelikte.
araştırmalara göre, 21.12.2012 denmese bile yakın bir tarihte dünyanın enerjisinin tükeneceği söyleniyor. ancak var olan enerji hiç bir zaman tükenmez diye bir gerçek var. bu ikisinin birleşimi ve gözlemler sayesinde dünyanın dönüşünün duracağı ve bu hareketsizlik sonucunda, açığa çıkan enerji dünyaya ters şekilde etki edecekmiş. bu da basit mantıkla, dünyanın dönüşünden oluşan rüzgarın, dünyanın duruşu ile birlikte galaksiye yayılacağı ve diğer taraftan yeniden dünyaya geleceğini söyleyebiliriz. tabii ki bu benim bakkal hesabı şeklindeki mantığımla açıklama yöntemim. gerçek araştırma için link verebilirim. dünyanın bu etkiyi absorblaması sonucunda, dünya tersine doğru hareketlenmeye başlayacak. (güneşin batıdan doğması şeklinde yorumlanabilir) bu ters ivme sonucunda dünya genelinde afetler oluşacak, depremler, tsunamiler, seller, volkan patlamaları bilmemneler. bu afetler sonucunda dünya nüfusunun %90 kadarının telef olacağı tahmin edilmekte imiş. (toplu ölümler)

2010 mezunuyum. mezuniyetten sonra işsiz kaldığım dönemlerde çok içli dışlı oldum bu konu ile ilgili olarak. baya uzun bi süre araştırdım. akla mantığa yatan şeyler okudum. bunları dini kitaplarla bağdaştıran açıklamalar okudum, gördüm. birkaçını yukarıda da belirttim.

yazdıklarım arasında güneşin batıdan doğması konusunda, şahsi fikrim, medeniyetin batıya geçmesi idi daha önceden. buna inanırdım. ancak bu araştırmalarla olayı bir de bu yönden düşününce bu da mantıklı geldi.

kıyametin geldiğine inanmıyorum. ancak bir şeyler bekliyorum. 21.12.2012 olmayabilir bu tarih. ancak yakın zamanda ciddi manada bir şeyler olacağına inanıyorum.