Bende 2 bankadan bireysel emeklilik var. Para biriktirme sorunu yaşıyordum bu bana çözüm oldu aslında.
Fonlara dikkat edin derim. Sistem otomatik fon alımı yapmıştı, zararda idim. Biraz takip ettim ve fonlarımı değiştim, şuan hergün hesabıma 3-5 birşeyler ekleniyor.
Ben şuan bankaya borç verdiğimi ve 56 yaşında borcumu tahsil ediyormuşum gibi düşünerekten hareket ediyorum

Elimde fazla para kalınca vs hemen yatırıyorum hesaba.
Eğer ayda 100 lira ayırabiliyorsan ben öneririm. Ama firmanı iyi seç. Yönetim gideri, giriş aidatı yüksel alan yerler var. Bir firmayı seçmeden önce fonlarınıda iyi araştır derim.
Bir bankada çalışıyorum ve süekli bireysel emeklilik yapıyorum.
Sistem şu;
Bu olay devlet güvencesinde. minimum aylık 100 tl aidat ödüyorsunuz. Devlet desteği ise, verdiğiniz 100 tl e karşılık %25 ek ödeme yapıyor. Yani aylık 125 TL ödemiş sayılıyorsunuz. 10 yıl boyunca bir fiil yatırmanız gerekiyor. 10 yıl sonra isterseniz ödemeye devam edip emeklilikte daha yüksek maaş alabilirsiniz. diyelim ki maddi durumunuz zora girdi, ödemeleri dondurma hakkınız var.
Emeklilik hali hazırda çalışan ya da emekli maaşı alanlara olumsuz etki etmiyor. Buradan emekli olanın, başka bir emekliliği varsa o emekli maaşı düşmüyor, azalmıyor yani. 2 emekli maaşı alıyor.
Yalnız bu emeklilik sağlık hakkı vermiyor. Sadece maddi destek sağlıyor.
Emekli olduğunuzda ise, isterseniz maaş şeklinde, isterseniz de toplu para olarak ödeme yapıyorlar.
Üstad, nasıl son zamanlarda artış söz konusumu sektörde. 3 milyon kişiye yaklaşmış diyorlar sektör