Hayır olay öyle değil. Diyelim 4 ve 5'ine raporu var arkadaşın ve 4'ünde de sınav olmuş ve arkadaşta gidememiş rahatsızlığından dolayı. Altısında da okula gittiğinde ve durumu izah edip sınava tekrar girmek istediğinde bu olaylar gelişiyor.
Raporu var. Her türlü o sınav yapılır. Fakat hocaların sana olan tavırları değişecektir eğer okul dışında bir yere şikayet edilirse. Okul içinde halledebiliyorsan eğer halletmeye çalış. Olmadı diğer alternatifleri düşünürsün. Sorun çıkmadan okuldan mezun olmaya çalış, kafan rahat şekilde.
Bilmiyorum ama sanırsam hoca ile münakaşa yaşadınız veya sinirli zamanına geldin? Yada bundan önce senin gibi raporunu getirip keyfi olarak sınava girmeyen birisi ile karşılaşmıştır. Ön yargı bir nevi. Ayrıca hocanın okuldaki davranışlarını falan tümünü ele alıp bir sonuç çıkarıp konuşmalısın tekrar. Araya hocada katabilirsin ama bu seferde beni başka hocaya şikayet etti falan gibisinden ön yargı oluşabilir. En iyisi birebir tek konuşmalısın. Seni geçiştirmeye çalışıyorsa kesin yargılarla konuş. Yargı dediğim hocam dinler misin 5 dakika gibisinden. O an ciddi olman sana artı katacaktır. Şikayet ederim falan filan deme sakın.
öğretmenle aramda hiçbir sorun yok. öğretmen ben yaparım sınavı o sorun değil ama müdür bey yasakladı dedi. sınav zamanı gelen tüm raporları reddediyor. öğretmenle 1 kere müdürle 2 kere konuştum hiçbir sonuç çıkmadı. sadece 3. sınavların sonunda konuşcaz belki yaparız dedi. eğer yapmazsa benim müdür yüzünden puanım düşmüş olacak. o yüzden yarın öğretmenle tekrar konuşucam olumsuz yanıt verirse müdüre gidip mevzuatta yazdığını sınava almak zorunda olduğunu söylicem o da olmazsa bir dilekçe yazıp müdüre vericem.