seo analizi ile w3 arasında bir bağlantı yok. bunu hangi yarım akıllılar bu şekilde anlaşılmasına sebep olduysa bu yanlış anlama yaygınlaşmış durumda. bu yarım akıllılar seo uzamanı oluyorlar tabi : )
örneğin google.com u w3de analiz edersen onlarca hata vereceğini görebilirsin. w3 yazım standartlarını kontrol eder. örneğin <br> yerine <br /> yazılmasını söyler bunu hata olarak gösterir. ama <br> yazarsan yine olur.
W3c kodlama hatalarını gösterir. Seo açısından bunun pek önemi yoktur aslında dediğiniz gibi. Google,Microsoft,Milliyet,Apple gibi sitelerde w3c hataları 100 küsürü aşmaktadır. W3c tamamen site kodlaması ile alakalı bir durumdur. Seo açısından değeri yok denecek kadar azdır. Aynı şekilde Bütün Linklerin nofollow olmasınında Seo açısından değeri yoktur. 200 tane linkte NoFollow bulunmamıştır. Deniliyor diye bütün linkleri Nofollow yapmak gerekmez. 1 tane bile nofollow linkinizin olması yeterlidir. Seo konusunda çok fazla insan yanlış makaleler okuyarak yanlış bilgilendiriliyor.