gullpasha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üstadım öncelikle hayırlı olsun, Allah gani gani başarılı kılsın dilerim.

Anlamadığım şeye gelince, böyle nadide bütçeli kurumsal bir yatırıma girdiniz; o zaman önünüze gelene neden cevap verme, muhattap alma gereği duyuyorsunuz ki? böyle büyük bir projeyi bu konu ile küçültüyorsunuz gibi geldi bana.

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. siz yapacaklarınızdan mesulsünüz sadece.

umarım doğru bildiğiniz yolda ilerlersiniz. başarılar dilerim.
Burda ki insanlar da bilgi edinmeli ve insan kişi ayrımı hiç bir zaman yapmadım, dediğinizde haklısınız yatırım üst düzey ondan sadece kurumsal büyük firmaların bütçesi bu serverlara sahip olabilecek. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Orkun anlamadığım nokta aylık 1.6 milyon tl hat masrafı olacak diyorsun, ki bu sadece hat masrafı daha bunun elektriği v.s v.s var, bu sunucuları aylık 30-40 bin liradan mı satacaksınız Kurumsal firmadan kastın nedir, stream amaçlı kullanmayacak firmalar o kadar hattı ne yapacak ki? Türkiyede limitsiz trafik isteyenler genelde ya radyo yayını için ister yada illegal dosya paylaşımı, torrent, video stream v.b gibi kullanımlar için talep eder. Evet ovh ye verdikleri paranın 2 katını vermeyen hazır çok insan vardır mutlaka 50 katını verecek kimse bulmak zor, kurumsal hedeflemede sıkıntı yaşanabilir, ucuz fiyattan çok trafiğe ihtiyacı olan kurumsal web firmaları zaten superonline tekelindeler. O kurumsal firmaları süperonline dan vazgeçirmek için superonline dan fazla şey vaad etmek lazım.

Yinede hakkında hayırlısı orkun ama sermayenin ucunu çok açmamanı öneririm, riskli bir sürece giriyorsun.

Bu arada sh nin hattının 40 gbit olduğunu biliyorum, radorenin 15 gbit, dgn zaten türk telekom pop noktası hat konusunda Türkiyede limitlerle boğuşmayacak tek yer dgn olur.
Arifim pfizer ilaç firması abdi ibrahim v.s v.s konferans yaparlar bunları da bursa'da bir firma organize eder. Amerikada ki bir profesör de o an T.R'de olamayacağından direk bu serverlar üzerinden toplantıya katılır.

Daha çok firma örneği var ama proje henüz tamamlanmadığından fazla konuyu açmak istemiyorum.

10 dk. önce metro ethernet satış dan arandım, tüm d.c lerin ismi ve web siteleri kendilerine verildi 10gbpsx10 hat = Mbit başı fiyatlandırma ve proje hazırlanıyor. Satışta bulunan arkadaşında yeterli düzeyde veri merkezi bilgisi olmadığı için fiyatlandırma ve projeyi datacenter dept. ile ortaklaşa hazırlayacaklar.

Bakalım 2.5 TL - 3 TL civarına mbit başı fiyata ineceklermi çünkü açık ve net olarak talep ettiğim fiyatı onlara söyledim.

Konuyu burdan hep sizlerle paylaşıcağım. Lakin yarın malüm nikahım var. O olayı atlatınca proje daha hızlanacak.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:41:33 -->-> Daha önceki mesaj 12:21:35 --

Türkiye ve avupa arasında ki fiyat farklarını da görmeniz için bu siteyi kontrol etmenizi isterim.

Eskiden dedibox şu an ki online.net alt yapısını sağlayan fransız telekom firması.

https://www.franceix.net/page.php?MP...ection&secid=6

Buda hizmet verdikleri tüm veri merkezleri ovh da dahil ;

https://www.franceix.net/page.php?MP...eix&ST=membres