raskors adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Youtube Türkler'in işine uyandı tabii... Böyle olacağı baştan belliydi.

hesabı, kanalı kapatılanlar gidip yeni bir hesap açıyordu ve tek adsense ile istediği kadar hesap açıp yayınlayabiliyordu. adamlar bunun önüne geçebilmek için şak diye olayı kökten çözdüler demekki. kötü oldu tabi artık kimse para kazamaz hale gelecek.
buna katılmıyorum.tabiki kendine ait videolarla iş yapanlar herzaman kazanır ama başka yerlerden alanlarda yine kazanmaya devam eder.youtubedan para kazanma işini duyan herkes klip,dizi-film bölümleri yada fragmanları ve en başta maç görüntülerine el atıyor.çünkü bunlar çabuk izleyici toplayan,hızla yayılan içerikler.2 video yükleyip,başka bişey yapmadan hergün yüzlerce $ kazanırım diye düşünüyorlar.bunlar yasak içerikler ve her an kanal yada adsense hesabı kapanma riskinde oluyor.fakat,bunların haricinde yüklenen şeylerde var.biçok arkadaşımız sagdan soldan buldugu,sorun çıkarmayan içeriklerle para kazanıyor.bende bu yukarıda saydıgım içerikleri denedim,uyarılar alınca o şekilde ne kadar içerik varsa sildim kanallarımdan.demek ki yükledigimizde kanalı riske atmayan içerikler yayınlamamız gerekiyor,bunuda biraz bu kategorideki konuları okuyorak birazda deneme-yanılma yoluyla bulabiliriz.ben şimdi sagdan soldan buldugum komik videoları yüklüyorum.sadece arada 300-500 kişilik bi face sayfamda paylaşıyorum o videoları oradada en fazla 25-30 kişi bakıyor bu neymiş diye.buna ragmen günde 1$ geliyor çok şükür.eger,sorun çıkarmayan bi içerik bulur ve sosyal medyadada paylaşabilirseniz günde en kötü 5$ gelir,sizide yormaz.yani sözün kısası,kanalı kapattıracak içeriklerden yüklemeyenler de yine kazanmaya devam edebilir...