Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; aklımda bazı soru işaretleri var ve benim gibi aklında soru işareti olan arkadaşlarım olabilir.
log tutuyorlar veya tutmuyorlar onu Allah bilir. kötü amaçlı yapıyorlarsa da yapmıyorlarsa da günahları kendine.
-Şüphesi olan arkadaşlarda varsa, sorgulamayapmazlar. Nasıl olsa whois çekecek birton alternatif var.
kimseyi suçlama veya Hakkını yeme gibi düşüncem de yok bunu belirteyim.
Bende ara ara kullanıyorum sistemi çünkü.
gözlemlediğim birkaç olay oldu (benim gibi birkaç arkadaşımında başına gelmiştir kesin) bunlara değinmek istiyorum.
* Birkaç kez başıma gelen olay, domain sorguluyorum ilk 1 saat domain boşta alsammı almasammı diye kararsız kalıyorum bazen, sonrada sorguluyorum domain alınmış oluyor.
*bildiğim kadarıyla whois.com.tr de başka whois sitelerden veri toplayıp bize sunuyor. Kaynak sitenin logları kötü niyetli kullanmadığını garanti edebiliyorlarmı acaba?
*Özellikle .Org uzantılarda sorgulama limit aşımı diye hata veriyor. Bu siteden kaynaklımı yoksa karşı sorgulama sitesinden kaynaklımı bir sorun?
*Sorgular anlık yapılıyor ve yapılması gerekiyor zaten. Log tutmak ne işe yarıyor?
* hadi loglar iyi niyetli tutuldu diyelim bukadar da ayrıntlı log tutma neden acaba diye sormadan geçemicem.
http://g1211.hizliresim.com/13/8/frcz7.jpg
*siz log tutmasanız bile sorgulama yaptığınız site veya siteler tutuyor olabilir.
Bu siteler robot programlar sayesinde birden çok sorgu teşkil edince otomatik kayıt yapıyor olabilir. (yapanları da var)
*bir ara site hacklendiğinde 2 gb lık veri bulunduğu öne sürülmüştü (bukadar veri ne amaçla tutuluyor)
yani kısacası bu sorulara sadece siteye 1 yazı yazmakla çözüm
bulunmuyor malesef. Gerekli açıklama yapılacaksa şayet ortaya delilleriyle çıkarsınız durumu ayrıntılı anlatırsınız milletin aklındaki soru işaretleri böyle silinir (BENCE...)
haa yok isteyen sorgulasın istemeyn sorgulamasın denecekse bukadar soru sormaya gerek bile yok herkez istediği gibi davransın bukadar basit.