Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam affınıza sığınarak görüş bildirmek ve bu konudaki arkadaşlara ve size bir soru sormak istiyorum.
Konunuzda "2k tekili olan bir siteniz varsa ve ortalama sayfa gösterimi 4500 - 5000 ise 200 tık ve 11-13 dolar arası kazanç sağlaması gerekir gibi bişey söylediniz.

Bana kalırsa gösterim dışında tekil 2000 kişinin 200 tanesinin reklama tıklaması çok ama çok yüksek bir oran.Eğer anahtar kelime alakalı yani reklam rekabeti yüksek bir site ise bu mümkün.Ancak genel olarak web sitelerimizde alakasız reklamlar çıkmaktadır.Bu gibi sitelerde tema ile tıklanmayı arttırsanız dahi toplam kazanç malesef düşük oluyor.Tık artıyor ama tık başına kazanç düşüyor.Bunun sebebi ise alakasız reklamlar, yada hatalı tık ile reklamlara girip çıkılması yada reklama sadece bakmak için tıklayanlardır.Ben reklam rekabeti yüksek sitelerde gerçekten alakalı reklamlar sitenizde çıktığında yüksek değerler veriyor.Bundan 2 sene önce para kaznamak ile ilgili bir web sitem vardı ve 1 tıktan 0.91$ bağlantı birimlerinden 0.30-0.40$ aldığımı ve standart tıklamalardan 0.25$ aşağı almıyordum.Ama alakasız reklamlarda ise kazanç çok düşük.Tıklamayı arttırıcı çalışmalarda bence sonuç vermiyor.

Örneğin
2000 hitli bir site 3500 gösterimde 20 tık 1,60 dolar kazanırken
yine aynı siteye kurallara uygun ama özel bir tema ile tıklamayı destekleyici bir çalışma ile 75 tık aldırsanızda toplam kazanç hemen hemen aynı oluyor.Yani TbM düşüyor.

Benim görüşüm şu, aslında tıklamayı arttırıcı çalışmalarda, örneğin dar ve koyu renkli bir tema ile hatalı tıklama yardımıyla tıklamaları arttırabilirsiniz ancak zaten bir reklama istemeden giren bir kişi hemen çıktığında 0.02 0.03 dolar gibi oranlar kazanıyorsunuz.

Size ve arkadaşlara sorum şudur.Burda çalışma yaptıran reklam rekabeti düşük, sitesinde konu ile alakasız reklam çıkan arkadaşların acaba tıkları arttıktan sonra kazançları tıklar ile aynı oranda arttımı? Yani 20 tık 1.5 dolar kazanan biri 40 tık 3 dolara çıktımı?

Bu yazıyı polemik amaçlı yada konuyu baltalama amaçlı yazmadım sadece görüşlerimi bildirdim.
Yorum yazan arkadaşlara çok teşekkürler
Konu sahibine bol kazançlar
Merhabalar, ''200 tık ve 11-13 dolar arası kazanç sağlar'' bu doğrudur. Konuyu tekrar okursanız bu sektöre bağlı olarak değişebilir, ibaresini de kullandım. Ben böyle bir siteyi yanlış hatırlamıyorsam, 3 veya 4 ay önce r10.net üzerin de sattım. Kazanç elde etme adına yapılan en büyük yanlış ise yelpazeyi geniş tutmak. Yani Bir moda sitesinin kazandığını bir kadın portalı ne yazık ki kazanamıyor. Adsense'den para kazanmanın yolu, rekabeti yüksek olan, tekbir konuya hitap eden bir websitesi çıkarmaktır. Burada tabi yerleşimin de önemli olduğunu unutmamak gerek. Bazen adsense uyumlu temalar piyasada satılıyor, fakat kimin doğru veya kimin yanlış yaptığı halen daha bilinmiyor...