Merhaba,
Bir arkadaşın sitesinin solunda Sayfa Aşağı Kaydırılsa da Sabit Duran bir reklam vardı. Bu reklamı bir kayan_reklam id'li bir Div içerisine yerleştirmişti ve CSS Style uygulaması ile bu Div'in ve reklamın sayfa kaysada sabit kalmasını sağlıyordu.
Arkadaşa gelen uyarıda Kayan Metin Kutusu içerisine reklam yerleştirerek
Google reklamlarının davranışını veya hedeflemesini değiştirmesine müsade edilemiyeceği belirtiliyordu. Reklam sunumu da aynı gerekçe ile
durdurulmuştu. Bu konuyla ilgili AdSense yardım kaynaklarında aşağıdaki sayfada bilgi var.
Politikalarınız, hangi özel reklam uygulamalarına izin vermektedir?
https://www.google.com/adsense/suppo...&answer=105955
AdSense reklamlarının sitede kayması kural ihlali olduğu için yapmanızı tavsiye etmem.
Bu noktada önemli olan içeriği kapatıp kapatmamasından çok kullanıcının fazla gözünün önünde bulundurulması.
Ben belirttiğim adsense yardım kaynaklarındaki müsade edilmeyen uygulama ile arkadaşımızın yapmak istediği uygulamanın bire bir örtüştüşünü ve bu sebeple kural ihlali olduğunu düşünüyorum.
Yanlış düşünüyorsunuz arkadaşınız kodlarla oynamış ve haklı olarak ceza almış. Kodlarla oynanmadan reklam sağa veya sola yaslanabilir. Bu reklam tiplerinde önemli olan farklı çözünürlüklerdeki pc lerde reklamın içeriğin üstüne gelmesi sorunudur. Bu konuyu adsense çalışanı ile görüntülü konferansta konuştuk.
Artık adsense yeni reklam biriminden anlaşılacağı gibi ( 300x600 ) reklamların doğal yollarla dikkat çekmesini istiyor.