merhabalar
malesef çok host sağlayıcı firma gerek dedicated veya vps veya reseller satarken uçuk trafik limitleri ile sırf müşteri bulmak veya makinesini kiraya çıkartmak için butip uygulamalara giriyor.
zaten asıl yanlışlıkta burda başlıyor.Düşününki 200TL 3TB türkiye lokasyon sunucu veriyorum diyen birçok arkadaşın düşüncesi nasılsa bu 3tb kullanamaz mantığı.Ama bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor.Dolayısı ile bundan müşteri zarar görüyor.
Dürüst olmak lazım.. bugün en düşük 1 mbit hat kdv dahil 30TL geliyor. ortalama bir dedicated sunucunun aylık elektirik gideri 60TL şimdi 1mbit 300gb trafiğe denk geliyor 3TB trafik ortalama 10Mbit denk geliyor 1 mbit 30 Tl'den 300TL yapar 60 Tl elektirik parası 360TL hadi diyelim bu satıcı 25TL alsın 1mbit hattı, bırakın 20 TL den alsın 200 TL yapar 60 elektirik 260TL
üstüne basa basa söylüyorum türkiyede 20TL asla 1mbit hat alamzsınız hiçbir DC bu fiyata hat satmaz.
r10 dedicated veya vps sayfalarına baktığımda 15TL vps 150 TL kadar yüksek trafikli sunucu görüyorum.
onun için müşteri akıllı olmak zorunda ve piyasayı bilmek zorunda.yoksa sıkıntı çıkar,başınız ağrır.
biz firma olarak r10 sunucu satış sayfasında veya reseller sayfasında hiçbir ilan vermiyoruz. kaldıki fima parofilo telekom alt yapısında ve profilo telekomun ana bayisi olduğu halde veremiyoruz.Onu bırakın kullandığımız tüm makineler son teknoloji ve yüksek remli ve kendimize ayit makineler olduğu halde vermiyoruz.
sebebi ise gayet net,bukadar yüksek trafik ile sunucu satışı yapan meslektaşlarımız arasında bizim r10 sitesinde sunucu satma şansımızın olmadığından'dır
işte bizim verdiğimiz trafik ve fiyatlarımız
http://www.nettescil.com.tr/dedicated.php
22 aktif sunucumuz var ve tüm müşterilerimiz memnun. Ben allah için bizden sunucu alıpta memnun olmayan müşteri ile karşılaşmadım.
Kısacası dürüst çalışmak lazım konun özeti budur.