Merhaba,
Makale projelerimin takibi için bir script yazdırmak istiyorum.
Hangi Altyapıda Olmalı?- PHP ile sıfırdan yazabilirsiniz
- Bir proje yönetim / takip sisteminde değişiklikler yapabilirsiniz
- Joomla veya Wordpress eklentisi olarak sunabilirsiniz (ki bu muhteşem olur)
Genel Çalışma Sistemi Nasıl Olacak?
Müşteri açısından:
- Sisteme üye oluyorum.
- Karşıma makale ve editörlük paketleri çıkıyor. Tercihimi yapıyorum. Ve başlangıç tarihi seçiyorum.
- Makale paketi seçtiysem teslimat yöntemi tercihi yapıyorum: sistem içinden veya e-posta ile.
- Editörlük paketi seçimi yaptıysam WP veya Joomla olarak sistemi seçiyorum.
- Sitemin giriş URL'sini giriyorum (www.benimsitem.com/administrator veya www.benimsitem.com/wp-login.php)
- Sitemde 1 editör hesabı oluşturuyorum.
- Yazıların taslak veya direk yayın olarak yazılması seçeneğini belirliyorum.
- İstediğim ek özellikleri ekliyorum (bunlar fiyata yansır. mesela Hemen Oyna butonu yazının sonuna eklensin ve www.örnekadres.com şeklinde link verilsin pakete göre +5 tl +10 tl gibi ek fiyatlandırma)
- Sitemin kategorisini seçiyorum (ana kategorilerden örneğin: iphone) ve istediğim konuları yazıyorum (örneğin: iphone uygulama haberleri)
- Ödememi yapıyorum ve paketimin onaylanması için bekliyorum. Ödeme onayının ardından çalışmalar, paketi alırken proje başlangıç tarihi seçimime göre başlıyor.
Yönetici ve Editör Hesapları Açısından:
- Panele giriş yaptığımda karşıma kısayolların bulunduğu bir ekran çıkıyor. Bu ekranda;
- Yazılması Gereken Makaleler
- Günlük Giriş İşlemleri
- Bekleyen Ödeme Bildirimleri
- Aktif Paketler
- Süresi Dolmak Üzere Olan Paketler
- Paket Oluştur <
- Ek Özellik Ekle < (müşteri paket satın alırken seçilebilen ek özellikler linkli resim girme, video ekleme vs.)
- Üye Yönetimi (Üye ekle, editör ekle)
- İş Alımı Durdurma Tarihi (Üye paket alırken işe başlangıç tarihi seçmeli. Bu menüden dolu olduğumuz tarihleri girebilmeliyim. Dolu tarihlerde sipariş verememeli müşteriler.)
- Yazılması gereken makalelere girince karşıma verilmiş makale siparişleri geliyor. Bu ekranda şu şekilde bir listeleme fonksiyonu da olmalı.
Üye - Makale Sayısı - Makale Kategorisi - Makale Konuları - Ödenmiş Ücret - Yazılmış makaleler (bu sipariş için daha önce yazılmış makaleler var ise sayısını gösterir. Sayıya tıklayınca, siparişin kendi sayfasını açar ve yazılmış makaleleri buradan görebilirim.)
- Tercih ettiğim makale siparişine tıklıyorum ve yazmaya başla diyorum.
- Makaleyi düzenliyorum (wordpress makale girişi ve joomla makale girişi gibi)
- etiketleri belirliyorum (aralarına virgül koyarak yazıyorum)
- Kaydet veya teslim et seçeneklerini kullanıyorum. (Kaydet sadece sisteme kaydeder ve müşteriye göndermez. Teslim et ise müşterinin teslimat tercihine göre siteden müşteri paneline paylaşır veya mail atar. Bu bilgiler otomatik olarak siparişe tanımlanır ve diğer yazar arkadaşım siteye giriş yaptığında benim kaç makale yazdığımı görebilir, kaldığım yerden devam edebilir. Eski makalelerde ekleme çıkarmalar yapabilir.
- Günlük giriş işlemleri de makale siparişleri gibi, o gün girilmesi gereken içerikleri karşıma getirir. Önceliği olanları gösterir. (Sipariş esnasında müşterim giriş yapılmasını istediği saat aralığını seçebilir. (Sabah 11:00'a kadar - Öğlen 14:00'a kadar - Akşam 03:00'a kadar gibi) Bu seçimlere göre öncelikli olanları üste alır. Ancak makale yazımında olduğu gibi kategorilere ve konulara göre, sayılara göre sıralama şansım vardır.
Aynı makale bölümündeki gibi makalemi yazar, etiketlerimi girer, görsellerimi eklerim. Ardından "Taslak" veya "Yayınla" seçeneklerinden birisine basarım. Sistem müşterim tarafından tanımlanmış panel adresinden siteye yazar girişini yapar ve müşterimin açtığı hesap üzerinden sitede yayınlar.
- Bekleyen Ödeme Bildirimleri: müşterim paket siparişi yaptığında ve ödeme işlemini tamamladığında bildirim gönderir. Bu bildirimler bu alanda onaylanmayı bekler. Ben bankama girer kontrol ederim, panelde onay verdiğimde, makale siparişi veya günlük editörlük listesinde, onaylanan bu sipariş yerini alır.
- Aktif Paketler: Müşterilerimin ve yazılması gereken tüm içerik paketlerinin listesini çıkarır. Sıralama imkanı vermeli.
- Süresi dolmak üzere olan paketler: Tanımlanmış editörlük süresi olan 1 ay'ı dolmak üzere olan paketleri listeler. Eğer siparişten sonra, bir gün o siteye hiç içerik girilmedi ise, telafi amacı ile bitiş tarihine bu süre eklenmelidir. (örneğin 2 gün içerik girilmedi, ayın 1'inde sipariş edilen paket ayın 31'i yerine, öteki ayın 1'inde bitmeli.)
Buradaki bir butonla müşterilerime mail atabilmeliyim. "Düzenli editörlük paketiniz şu tarihte bitecek, yenilemek isterseniz şu adresten tekrar paket tanımlayınız" şeklinde.
- Paket Oluştur: Buradan editörlük veya makale paketi oluşturabilmeliyim. Karşıma çıkan ekran şu şekilde olmalı:
-Paket Başlığı:
-Paket Tipi: Editörlük - Makale
-Paket İçerik Sayısı:
-İçeriklerde Kelime Sayısı: örneğin: Minimum 200
-Paket Fiyatı:
-İçeriklerde Eklenecek Resim Sayısı:
-İçeriklerde Eklenecek Video Sayısı:
-Paket Fiyatı
- Ek Özellik Ekle: Müşterilerin paket seçimi yaparken karşılarına çıkan ek özellik listesine ekleme / çıkarma yapabilmeliyim.
- Sistem üyelerini görüp, üyelik tipi belirleyebilmeliyim.
- İş Alımı Durdurma Tarihi: Ajax Takvimden Gün.Ay.Yıl tarihini seçerek bu döneme kadar yeni paket siparişlerinde müşterilerime "Seçtiğiniz tarihe kadar tüm editörlerimiz dolu olduklarından, hizmet verememekteyiz. Lütfen Gün.Ay.Yıl tarihinden sonrası için bir sipariş tarihi giriniz.
Benim beklentilerim bunlar.
Sizin eklemek istedikleriniz varsa belirtebilirsiniz. Joomla veya WP eklenti olursa üyelikle ilgili birçok kısım daha kolay olacaktır.
Benim için temel faktör şu: Editörlük ve makale paketlerine hazırlanıp tamamlanan makaleleri takip edebilmek ve bu makaleleri paketler halinde sisteme tanımlayabilmek. Yani illa müşteri kendisi paket tanımlaması yapmak zorunda değil, onu ben de yapabilirim gerekirse. Ama benim makale projelerini görebilip takip edebilmem konusu sistemin olmazsa olmazı.
Bu tip bir sistemin ücretlendirmesi ne olur?
Ben şirket değilim, lütfen şirketmişim gibi 10.000

fiyatla gelmeyin
Eğer WP veya Joomla eklentisi şeklinde olabilirse "harika ötesi" olur. (wp öncelikli)
Tekliflerinizi lütfen nativity @ hro gen tr adresine mail olarak gönderin. ÖZEL MESAJ ATMAYINIZ. Tabii fiyatının uygunluğuna güvenen arkadaşlar varsa konu altından da direk yazabilir.