sabah erken kalkan hosting sitesi açarsa olacağı budur. Buradaki kurumsal arkadaşlar kusura bakmasın ama netinternet, daha.net, sadecehosting gibi firmalar haricine güvenmem arkadaş ben.

Ben 7 ay önce forum sitesi açtım daha.net ile ve foruma istediğim kadar eklenti yüklüyordum ve buradan ücretsiz scpritlerden 8 - 10 tane ayrı ayrı yükledim. CPU aşımı bile olsa paramı yatırmasam bile adamların gıkı çıkmıyordu. Tabi benin hatalarım yüzünden sitem yavaşladı ve bir gün webmaster sitelerinin birine VDS almak istiyorum diye konu açtım. Bir arkadaş geldi hosting işi yapıyormuş senin sunucuya ihtiyacın yok bayi paket işini halleder ben konularını ve üyelerini kaybetmeden siteni sıfırlarım dedi ve yaptı da site uçak gibi oldu. Onun hosting firmasına geçtim çünkü bana bu adam istese VDS de satabilirdi güvendim. Aradan 1 hafta geçti. Hostingci başladı yok forum ikonları kullanma CPU artıyor yok şu eklentiyi kullanma CPU artıyor, kendi kendine sitede değişiklikler yapmalar falan baktım sitenin sahibi ben değilim sanki kendisi bir de askere gitmemiş 27 yaşında parasını verip gitmeyecem falan diyordu bende bu böyle olmayacak kurtulmam lazım diyip bu seferde netinternet'e geçtim. Şimdi ne karışan var ne CPU diyen var ne laf söyleyen var. Daha dün sitem saniyelik gitti netinternetteki adam bana bir özürleniyor işte dedim hizmet budur. Yani gidip gelmesi saniye sürmedi.

Bu kişisel hostingciler yüzünden sitem bir kaç kere kapandı, adam 3 güne bir bakım yapıyorum diye geceleri siteyi kapatıyordu bana google ve üye bu saatte gelmez diyor bende salağa yatıyorum tabi çünkü tüm yetki adamın elinde. Sanki google botu gece uyuyor. Durmadan site kapanıp iki kerede İP değiştirince google beni epey gerilere attı şimdi son 24 saatte indexlenen konulara bakıyorum xxxx konusu var ama o konuyu googleda normal aratınca konuyu bulamıyorum. Yani emeklerimin içine etti sağolsun.. Bu yüzden bu işi yapacaksan senelerini vermiş kurumsal büyük firmayla yapıp parana kıyacaksın arkadaş yoksa olmaz. Benim aklım başına geldi. Şimdi bana 1 liraya vds versinler yüzüne bile bakmam..