Limitsiz ve limitlendirilmemiş trafik kavramı ülkemiz de çok yanlış kavranıyor.

Bugün telefon operatörlerin bile limitsiz konuşma, sınırsız sms diye tabir ettikleri paketlerin en altına baktığınızda punto 1 ile yazılmış bu pakete aylık 10 bin dakika konuşma yapılıp, 10 bin sms atabilir, sonrasında ki ücretlendirme normal paketler üzerinden yapılmaktadır diye bir yazı görebilirsiniz.

Yurt dışında yıllardır yapılan limitsiz ve ya limitlendirilmemiş hosting kavramının sorunsuz işlemlerine devam etmesi sizce de normal değil mi?

Bizim insanımızın bakış açısı madem limitlendirilmemiş ben niye sanal sunucuya ve ya kiralık sunucuya para vereyim, hazır elimde limitsiz reseller var, filmlerimi ben buraya koyayım.

Bahsettiğiniz üç günde çekip giden küçük işletmeler ürünlerini zorla mı satışını gerçekleştiriyor?
Burada biraz da kullanıcıların suçu yok mu?

Öncelikle sektöre daha geniş gözlüklerle bakılması gerekiyor, limitsiz hosting kavramı 3 aydır çıkmış bir satış stratejisi değil, sorunsuz bir geçmişi var.

Bugün pizza stratejisini limitsiz pizza üzerinden işleten kurumun yaptığı satış stratejisi ile sektör deki limitlendirilmemiş hosting kavramının pek farkı bulunmuyor.

Bugün bahsettiğim yerde gidip 100 pizza yeme şansınız var mı ?
Onlar verse bile o kadar hamuru kaldırabilecek bir sindirim sisteminiz mevcut mu?
Ben de yok, 100 kişinin birinde belki vardır ama sanmıyorum teoriye yanlış.

Sektörü genişletebilecek tarzda düşünceler oluşturup, yeni atılımlar yapmak yerine sektörden biri olarak eleştirmeniz biraz yanlış.