TheMavi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teknolojiyi üretmiyoruz biz, daha doğrusu üretemiyorduk, suçlu kısmen devlet, genel olarakta biziz, aç çalışıp biriktirdiğimiz paralarla aypon alıyoruz.

Devlet vergiyle ayakta, hükümetleride biz seçiyoruz, sen seçimlerde daha iyi bir partiye oy vererek geleceğimizi aydınlatabilirsin.

Ama ayponla aynı işi yapan 500 tl lik telefonu almıyoruz, bu arada ben size dair bir şey demedim, genel konuşuyorum...
üreten bir toplum değiliz. ne halk üretim için arayış içerisinde ne de devlet destek içinde.

beyin göçü kavramı neden var acaba hiç düşündünüz mü? bu ülke sahip çıkmıyor çünkü bilgili insanlara.

dünya'daki tek devlet biz değiliz. bir sürü devlet var. onlarda vergi alıyor ama biz neden bu kadar çok vergi ödemek zorundayız.

eve telefon, doğalgaz, elektrik, su faturası geliyor. ödediğimiz faturanın ne kadarı vergi acaba? faturaları bir okuyun üstünde ne kadar saçma sebeplerle alınan vergiler var.

isteyen istediği telefonu kullanır buna kimse karışamaz, yorumda yapamaz. önce devlet kendine çeki düzen verecek sonra halkı yargılayacak. bakan da bir ara konuştu iphone'a bu kadar verilen paralar için. acaba neden bu kadar çok vergi alıyorlar bunu da açıklasa ya.

kedi aynada kendini görünce aslan zannedip kükrermiş. türk insanı da öyle işte. hiçbir şey beceremez ama lak laka gelince çok iyidir.

bir japon ile türk arasındaki düşünce farkına bakın.

japon: herkes yapıyorsa ben de yapmalıyım.
türk: herkes yapıyorsa ben neden yapayım, neden uğraşayım.

japon: hiç kimse yapamıyorsa ben yapmalıyım.
türk: hiç kimse yapamıyorsa ben nasıl yapayım.

düşünce farkı bu işte. bu düşünceyle hiçbir şey üretemeyiz. 3-5 tane zehir gibi kafası çalışan adam çıkar onlara da kimse sahip çıkmaz beyin göçüyle çeker giderler. biz de koyun gibi hazır gelir alıp, satarız.

türküz, türküm. ama gerçekleri türk ırkına sahibim diye göz ardı etmiyorum.