@bronze çok teşekkürler, sanırım hiç kimse net bir şey söyleyemiyor çünkü net bir şey yok ortada.

Vergi dairesinden özelge isteyen olmuş diye gördüm aramalarımda. Oradan çıkan sonuç %18 kdvli kesilmesiydi ama vergi dairesi net bilgisi olmayınca %18 kesin diyeyim de garanti olsun mantığıyla böyle söylemiş olabilir.

Buradaki konu hizmet ihracatına giriyor mu girmiyor mu konusu. Kimisi tıklayan kişiler Türkiye'den olduğunda girmiyor diyor ama biz kimin tıkladığını bilemiyoruz ki. Sitemize tüm dünyadan girişler oluyor, kim tıklıyor bu reklamlara Google biliyor... Biz aslında Google'a reklam alanı kiralayarak hizmet ihracatı yapıyoruz, alanı Google'a veriyoruz, gerisine karışmıyoruz. Oraya çıkan reklamı da Google biliyor, tıklayan kişileri de.

Buradan yola çıkarak ben %0'dan fatura kesebilirim gibime geliyor ama emin olamıyoruz. Muhasebecimiz de %18 daha garanti olur diyor ama %18 tamamen benim cebimden çıkacak, reklam ajanslarında olduğu gibi +kdv olarak gelen bir para yok Google'da...

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:42:39 -->-> Daha önceki mesaj 11:39:23 --

Hali hazırda fatura kesenler varsa buraya % kaçtan kestiklerini yazsa çok iyi olacak aslında..