DonanımHaber de yazmıştım, burayada yazayım:
Koltuğu araştırırken:
Alıntı
Arkadaşlar, şuan bana da iyi bir koltuk lazım. Ankarada Adore Fabrika Satiş mağazasını gezdim, VLT-270, VLT-250, VLT-340 DS test ettim. Hiç birisi yatar pozisyonda sabitlenemiyor, geri yatmasını kapattığınızda da hala geriye doğru gıcırdıyarak esniyor. Şuan otuduğum koltuk, Bürosit Maestro VBR, neredeyse 10 yıllık hidroliği hala sorunsuz, kolçakları, tekerlekleri sağlam ama süngeri çok sertleşmiş durumda. Daha konforlu, daha ergonomik, modern bir koltuk bakıyorum. Adore VLT-340 ve 270 güzel görüyor fakat malzeme ve işçilik kalitesiz gözükmekte. Eskişehirde evimdeki Adore VLT-29 ise 3. yaşına girerken otuma bölümünü hidroliğe bağlayan kısımdan sac metal, yırtılarak kırıldı. Kaynak yaptırdım idare ediyor ama ilk yılından itibaren koltuk gayır, gıcır ses yapıyordu. Yine aynı koltuğun sırtlığı 2 kez garantiden değişti, şuanda da alt kısmındaki sünger o kadar ezilmişki, altaki ahşam kısmı tutan vidaların başları hissediliyor.
Sözü daha fazla uzatmadan, IKEA kataloğundan görüp beğendiğim bu koltuğu test etmek için 100KM yol yapıp Anakara Mamak IKEA gittim. Koltuk yatarak sabitleniyor, gıcırtısı vs yok, mekanik yönden de gayet iyi geldi gözüme. Zaten Bu koltuğun mekanik aksam ve gövde parçaları için 10 yıl garanti sunuyor IKEA. Bu koltuk hakkında bilgisi/yorumu olan var mı?
http://www.ikea.com.tr/urundetay/401..._sandalye.aspx
İlk montajdan sonra:
Alıntı
Şuan sizlere IKEA Markus üzerinden yazıyorum, ilk yorumları madde madde yazayım:
* Montajı, Adore yada benzeri demonte gelen büro koltuklarına göre inanılmaz basit, toplamda sıktığınız vida sayısı 11, tekerlekler, hidrolik aksam vidasız basit geçme sistemine sahip. Montaj sırasında 10sn fazla uğraştığım tek parça alt gövde ile sırtlığı bir birine vidalama kısmıydı. Oda hidroliği erken taktığım için o noktaya erişmek için eğilmek zorunda kalmamdı. Tüm koltuğu 5-6dk içinde tek başıma kurabildim.
* Parça, malzeme kalitesi oldukça yüksek. Basit bir örnek vereyim, tekerleklerle alt hidroliği tutan ayaklık, kolçaklar, TEK PARÇA, DÖKÜM, ALUMINYUM!
* Koltuk geriye doğru yatmıyor onun yerine, neredeyse tümden kayık gibi geriye eğiliyor ve bu pozisyonda sabitliyebiliyorsunuz.
* Tekerlekleri ince değil ve kauçuk benzeri bir temas yüzeyi var. Bu sayede otururken parke zemin üzerinde istemsiz şekilde hareket etmiyor ama siz geri ileri gitmek için belli bir güç uygulayınca sorunsuzca hareket ediyor.
1 hafta kullandıktan sonra:
Alıntı
Arkadaşlar 1 haftadır bu koltuğu kullanıyorum, 20 yıla yaklaşan Bilgisayar kullanım hayatımda en rahat ettiğim, en konforlu bilgisayar koltuğu bu. Eve gelen arkadaşlarım koltuğa oturup beni eski adoreye itiyorlar, ben misafirim ben oturcam buna muhabetti yaşıyoruz.
Koltuk alacak arkadaşlar eğer maddi imkanları yetiyorsa, bu koltuğu mutlaka bu koltuğuda deneyip, diğer adore, bürosit ürünleriyle kıyaslayıp alsınlar. Koltuğun tümden arkaya yatıp (Oturduğunuz bölümde arkaya yatıyor) istediğiniz yatar noktada sabitlenmesi olayı zaten bitiriyor. Şıklığı ise özellikle tarz, Aluminyum bacaklar çok hoş.
Masa olarakta ADORE'nin aşağıdaki ürününü aldım.
http://www.adoremarket.com/urundetay...b-10-rc-1.html
Bilgisayar Koltuğunda Adoreden uzak dur ama ofis mobilyalarıın fiyat/performansı iyi.