HKND adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yaklaşık 5 sene önce gözümün biri 0,75 diğeri de 1,25 astigmattı, gözlük yazdı doktor hiç kullanmadım fazla bir ilerleme olmadığını düşünüyorum çünkü aynı şekilde görüyorum.
Benimde işte Allaha şükür çok yüksek bir göz kusuru yok hocam. Reçeteyi tam incelemeden optikçiye verdim ama iki gözümdede 0.50 miyop, sağ gözümdede 0.75 astigmat vardı sanırım.

webtasarimda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende 0.50 uzağı görememe var 0.25 astigmat. Senin tam kaç acaba?

Hocam iki gözümdede 0.50 miyop var. Bu kesin. Sadece astigmatın ne kadar olduğunu tam bilmiyorum ama tek sağ gözümde 0.75 astigmat demişti doktor sanırım.

Tapatalk ile gönderildi
Stalkers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim sağ 10.50 sol 9.50 miyop göz tansiyonu var sizinkiler birşey değil hocam geçmiş olsun Allah'tan lensler var
Çok geçmiş olsun sizede hocam. Dediğiniz gibi gözlük ve lensler iyi oluyor gerçekten. Daha yüksek numaralı hastalar için.

R@mses adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cilgisayar başında oturan herkesin gözleri bozuktur. Yani tüm webcilerin
Bilgisayar başında takmanı öneririm en azından ilerlemesi yavaş olur.
Mutlaka öyle hocam. Yaşım 20. Hiç gözlerimle ilgili bir problem olmamıştı ama hayatımın son 6-7 seneside hep bilgisayar başında geçti işte çok pc başında durmaktan şimdi arızaları çıkıyor yavaş yavaş. Gözlükleri alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum. EN kötü pc başında, tv izlerken , playstation oynarken falan mutlaka gözümde oluyor gözlükler.

Stalkers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gözlük takmanı tavsiye ederim. Yoksa numarası ilerleyebilir
Doktorda ne kadar takarsan o kadar iyi olur dedi. Takıyorum bende işte yavaş yavaş .

mre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
biri 0.75 biri 1 miyop olan gozlerim yuzunden gozluk kullanmaya baslamistim. 5-6 yillik surede 1 ve 1.25e yukseldi. acikcasi beni rahatsiz etmiyor gozluk aksine guzelligine guzellik katiyor insanin :P
Benide rahatsız etmiyorda işte hocam alışana kadar oluyor böyle.

Chemistry adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kullanmazsan derece artar

takacağın gözlük önemli paraya kıyıp zararlı ışınları kıran inceltişmiş camlı al pc de tvde kullan zamanla düzeliyor

gidip devletin 10 20 ye verdiği gözlük sakın alma.
Yok yok hocam anti röffle mı böyle iyi bi cam aldım. Göz sağlığı şakaya gelmez.

AlprTbk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dünyagöz'e gittim geçenlerde bende...
0.75 miyop 0.50 astigmat vardı
gözlük verdi profesör adam..
adam bana dedi ki her zaman takmana gerek yok nasıl olsa o 18 yaşına kadar ilerleyecek
sadece uzağı göremediiğin zamanlar taksan yeter dedi derslerde falan tak dedi.
6 ayda bir kontrollere gel dedi..bende derslerde takıyorum oda göremediğim zaman.yani fazla dert etmeyin hocam.sonuçta kör olmazsınız.
Benimde düşünce öyle hocam. Yani ara sıra takmak derslerde falan tahtayı görmek için kullanmak falan o amaçla takıyorum genelde. Benim yaşım 20. İlerleyip ilerlememesi konusunda falanda hiç sormadım doktora. Sormak lazımdı.

M y adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tip şeyleri doktora sorun bence.
Muayene olurken soramadım ama sorucam bidahaki muayenelerde.

mos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bunun lazer tedavisi var mı bende de var sanırım.
Lazer tedavisi varmış ama bilemiyorum hiç.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benimde göz seninle aynıydı. Sol tarafta sağ tarafta 0.50 ydi 6 ay hiç takmadım.
sağ taraf 0.25 yaptı düştü dedi.
Hiç gözlük takmadan doğal haline bıraktınız ve düştü mü hocam ? Öyleyse iyi olmuş gerçekten, iyi huyluydu sanırım rahatsızlığınız.