bakin siz anlatmak istedigimi anlamadiniz, arti not olarak sunu soyliyim: yukarida yazdigim konu .com,.net,.org domainler disindaki uzantilar icin (istisnalarda bazen dahil olmak uzere, hepsi icin) gecerli.

.com,.net,.org uzantilari ilk cikan uzantilar. populer olmalarindan daha cok, eski olmalari ve diger domain uzantilarina gore daha cok satin alinmis olmalari. yani insanlar yillarca com net org domain almis, milyonlarca olmus bu uzantilar. tabiki 20 milyon com domain icinde 1000 tane diger uzantilarin cikmasi cok ihtimal. ama dedigim gibi, comlarin siralamaya girmesinden ziyade coklugu buna daha cok etkili oluyor. he com olmasi avantaj degil mi? tabiki avantaj. biz webmasterlar bile biliyoruz aslinda uzantidan ziyade icerige bakariz birsey ariyorsak, ama insanin eli comlara netlere orglara gidiyor tiklamak icin. Bu bakimdan tabi ki diger uzantilarla karsilastirilamaz.

Diger uzantilara gelince, ilk yazdigim bunlar icindi. yani bi .pro furyasi basliyor, yurraaaa herkes pro domain aliyor, bi tc basliyor, haydeeee tcye saldir. yani bana www.kitap.me yi jenerik diye 1000 tlye satmaya calisan adama derim ki, kitap. seklinde bin tane uzanti bulurum sana bos olan, neyin kafasindasin com net org olmadiktan sonra.

kisacasi, com net org ise tamam, sozum yok. ama diger domain uzantilarinin hicbir farki yok, bunu demeye calisiyorum. isteyen bu uzantilarda da kafaya oynar, onu soyluyorum.