kosebey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Parası olan için denemekten zarar gelmez düşüncesinde olan biriyim. Genelde aldığım hemen her domaine site kurarım. Şu an 200 domainden 180 inde site kuruludur. Bunların içinde haber ve rehber portalları da dahil olmak üzere.
ilaclama.tc ve bocekilaclama.tc adlarini kısa süre de alexa da yükseltirim ama önemide yok fazla.
Önemli olan google ın bu alan adının Türkiye pazarında olduğunu bilerek arama bölgesinde Türkiye'yi seçmemize izin vermesi.

Burada birbirinize artistlik yapmanın anlamı olduğunu sanmıyorum. 1985 den beri bilgisayarla, internet Türkiye ye girdiğinden beri inernet ile uğraşıyorum. Ben daha işin başında görüyorum kendimi. Dost kazanmak her zaman daha değerlidir.

Şu an için kafamda tek önemli olan konu Google ın TC yi türkiye olarak görüp görmeyeceğidir. Görmezse kötü deneme olur kaybedecek sadece 250 tl dir. Ama tc yi türkiye arama kriterlerine dahil ederse ozaman çok güzel olacaktır.

85'ten beri pc ile uğraştığınıza göre zannımca 50 'lerinde bir abimizsiniz. İyi hoş demişsiniz ama kendinizin de vurguladığı bir konu var. Google'ın TC yi Türkiye olarak görüp görmeyeceği. Öncelikle bunu Google'ın görüp görmemesi bence hiç önemli değildir. ICANN 'ın bu uzantıyı Türkiye Cumhuriyeti olarak değerlendirmesi gerekir diyeceğim ama onlarda gitmiş elin Hint Okyanusundaki bir adasını bu uzantı ile tanımlamış. Uluslarası arenada Turkey Republic olarak adlandırılan Türkiye Cumhuriyetinin kısaltması da namına uygun olarak tr diye yapılmıştır.

BM ve bilimum her türlü uluslararası arenada Türkiye - Turkey Republic yani TR olarak tanımlanırken afedersiniz kıçı kırık Almanya merkezli bir firmanın Türk sahibinin sırf halkımızın milli duygularını acite ederek bunu maddi kazanca dökmeye çalışması ne Google'ı, ne ICANN 'ı, ne de diğer uluslararası kuruluşları bağlar. Bu acitasyona kanıp da onun peşinden giden kişileri de kendi haline bırakmak en güzeli olacaktır.

Korkarım ki bu acitasyona tav olup da bu domain'lerin peşine düşenler yakın zaman içerisinde forumda bir başlık açıp "Google uyuma, TC 'yi unutma" şeklinde bir eyleme giderler. "Haydi .tc uzantısını Türk sularına katalım" diye başlıklar da türerse hiç şaşırmayacağım.

Bu millet ki; "Trade Mark - TM" kalıbını "Türk Malı" diye sahiplendikten sonra ".tc" uzantıyı da Türkiye Cumhuriyeti yapar, hiç yadırgamıyorum.

Ama kimi zaman yaygarasını duyduğumuz "boşa domain alıp da Amerika'yı zengin etmeyin" babındaki sözlerden sonra gidip de .tc uzantıyı fahiş fiyatlardan alarak Hint Okyanusundaki ada devletciğinin ekonomisine katkı yapmayı milli görev addleden sevgili halkımı da sevgi ile kucaklıyorum.

AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hep yazdim, hep soyledim yine tekrarliyorum. google tepesinde cikan .name, .info, .co.nz, .ca, .in vb. bir suru site var hemde turkce icerik. Takilmayin artik domain uzantisina... olmayacak olsa bu uzantilar da cikmazdi "google" beyefendiyi dinleyecek olsak, yok bilmemne tdl yok cctdl falan filan, yazip duruyorlar...
.info ve .name global bir uzantıdır. gTLD yani Generic Top Level Domain 'dir. Dolayısı ile bu tarz global uzantıların üst sıralarda olması normaldir. Gerisinde örnek verdiğin uzantıların her birinden bana birer örnek verirsen ilk sıraları kapatan sevinirim.

Hala anlamadığım olay şu; bu dandik internete yön veren neredeyse Google iken. Adamlar hangi uzantının hangi arama motorunda gözükeceğine karar veren tek merci konumunda iken siz hala bu şekilde konuşmayı nasıl münasip görüyorsunuz ki?