Irkçılığı dayandıracak başka bir sav yok mu ? Türkçülük yaparak,etnik grupları bir arada tutamazsınız. Bu çok ciddi bir çelişkidir. Hem yalnızca tek bir ırkın adını,değerlerini yüceltmek ,diğer bütün etnik farklılıkta ki milletleri bu değerlerin yayılmasının bir aracı haline getirmek isteyeceksiniz,hem de bir arada birlik ve beraberlik sağlamaya çalıştığınızı iddia edeceksiniz. Bu ne kadar kardeşçe ve eşit bir tutumdur ?
Sözümona Türk milliyetçiliğinin bütün etnik farklılıkları kapsadığına dair ortaya atılan yemler, Türkçülük çabalarının sadece farklılıkları yok eden bir hegemonya oluşturma çabasından ibaret olduğunun farkedilmesinden sonra yutulmamaya başlandı.
Bölünmek ,ve sizin deyiminizle mikro koloniler haine gelmek ,bir ölçüde emperyalizme hizmet edebilir.Ama şu gerçeği unutmamalıyız ki, Türk faşizmi başlı başına bir emperyalist harekettir ( diğer etnik grupları türkçülüğün yayılma alanı haline getirdiğinden dolayı)
Saygılarımla
Türkçülük başka bir şeydir. Millileştirme politikaları başka bir şeydir. Türkiye'de hiç gerçek anlamda bir Türkçülük olmadı Nihal Atsız'ı saymazsak. O da hiç etkili olamadı. Ben bir Atatürk milliyetçisiyim. Kanına dna sına bakmam adamın ben Türküm diyen al yıldızlı bayrakla gurur duyan herkes benim kardeşimdir. Arnavut'u, Makedon'u, Boşnak'ı Gürcü'sü, Laz'ı o bayrağa bağlılar. Hiç biri Makedon olduğunu unutmamış. Boşnaklar göçmen olduklarını unutmamışlar, yemeklerini adetlerini yaşatmışlar. Sizin bahsettiğiniz tek tipleştirme nerede kardeşim? İzmir'in yarısından çoğu göçmendir. Seçimlerde göçmen kökenli adaylar kesin kazanır. Yemeklerini, derneklerini, organizasyonlarını, dillerini kim engellemiş? İş o bayrağa tehdite gelince Türkten daha milliyetçidir ama aslen göçmenim boşnağım diye gururla da söylerler.
Sen 100 senedir elinde silah emperyalistlerin kuklası olursan sana değil hak günahımı vermem ben. Bu sdağ adamları yüzünden normal vatanına ülkesine bağlı kürtler de mağdur oluyor. 2-3 kuşak şehirlileşmiş kürtlerin hiç bir problemi yok bahsedildiği gibi. Problem olduğunu iddia edenler etnik kürt milliyetçileri.
Sen etnik kürt milliyetçiliği yapanları, üniversitelerde, siyasette, sokaklarda kürtlük dışında hiç bir ortak politikası görüşü olmaksızın örgütlenenleri demokratik hak arayanlar gibi yansıtıyorsun.
Sen faşizm nedir görmemişsin arkadaşım. Filistin'de yaşamadığın, Uygur özerk bölgesinde yaşamadığın için faşizmin ne olduğunu anlamamışsın sen. Bir devletin kendini koruma hakkı vardır. Bu ülkedeki kürtler üzerindeki baskının nedeni kendi eşkıyalık ve feodal kültürleridir. Ermeniler taşnak ve hınçak örgütlerini kurup rusların gazıyla ayhı eşkıyalığı yapmasalardı bugün vatanlarında yaşıyor olacaklardı. Hangi vatanları mı? Bugün kürt şehri diye yutturulmaya çalışılan şehirlerde. İşte o şehirler Osmanlı'nın kürtlere peşkek çektiği Ermeni şehirleridir. Bu toprakları Türkler Rumlar ve Ermenilerden devralmıştır. Kürtlerden değil...
Dil bir zeka paydasıdır. Beynin çalışma şeklini belirler. Tüm yapay zeka programları semantik algoritmalar üzerine kurulur, çünkü algılarımızın beyindeki kavramsal karşılığıdır dil. Ve aynı dili konuşan insanların ortak paydaları vardır. Bir dil insanların beyninin çalışma şablonuna etki eden en önemli unsurdur. Bu ülkenin birliği için aynı dili konuşmak şarttır. Türkiye bir imparatorluk değildir. Milli bir devlette herkes aynı dili konuşur. Son derecede demokratik bir konudur bu, faşizm falan değildir.
Faşizm ile devletin kendini koruma reflekslerini karıştırmayalım. Çünkü zaman zaman hatalı uygulamalar olmuşsa da bu ülke faşizmin yakınından bile geçmemiştir. Faşizmin ve gerçek faşizan yönetimlerin milli yönetimlerden farklarını görecek kadar siyaset bilimine hakim olmadığını düşünüyorum. Terim kargaşası yaratmanın ya da kulaktan dolma militan jargonunu aşmak lazım.