bu mevzu eski zaten arkadaşlar çoğunuz biliyorsunuz, milleti nasıl sövüşlerizden yola çıkılarak noktadan sonrasını kendileri belirlesin öttürelim önerisiyle gelişen sonrasında ortalama bir başvurunun neticelenmesi sonucunda 500k dolarlık bir maliyetin çıktığı beyin fırtınasıdır

bu iş tutmaz olmaz vs. demeyeceğim çünkü google 101 başvuru yaptı, bunlardan bir kaçını kendi hizmetleri için kullanacak olsada .youtube, .free, .google, .chrome .search vs. gibi ama asıl amacının domain satmak olduğunu düşünüyorum yoksa bu kadar uzantı için başvurmazdı .web, .channel, .site, .buy, .ads, .tube vs gibi, domain satmaya başlarsada bu kez bu uzantıların popüler olması lazımki satış yapabilsin arama tarama algoritmada elinde olduğu ve istediği an değiştirebileceği için aramalarda .com'dan farkı olmayacaktır. en azından google için durum böyle olacaktır diye düşünüyorum. ama işin arama motorları kısmını es geçersek .com'un prestijini bu saatten sonra google'da dahil kimse değiştiremez...
diğer yandan haberdeki avukat zımbırtısı demiş ki ''Türkiye bu treni kaçırdı, bir tek İstanbul Belediyesi başvuru yaptı, artık en erken 2016'da açılır'' vs. diyerek değindiği noktayıda kısaca özetlersem; bu sefer icann nezdinde biz amerikalılar Türkiye'yi sövüşleyemedik, bakın 3 sene sonra yine açacağız hazır olun o zamana kadar bari 3 sene sonra sövüşleyelim...
bitirirken google'ın başvurduğu uzantıları daha önce buradan paylaşmıştım yine paylaşayım