Bakın beyler bu ilaçların hepsinin içine uyarıcı koyarlar.
Alışkanlık yapar ve beyin kimyanızı bozar.
Bu tarz saçma sapan vaatlerde bulunan ilaçları kullanmayın.
Açıklamasında sinir uçlarının gevşemesine yardımcı olur falan gibi gerzekalı terimler var.
Bu besin takviyesi işinde büyük bir pazar var.
Zeka doğuştan gelen genetik birşeydir. Zekanız ile ilgili geliştirilebilecek herşey 6 yaşına kadar gerçekleşir. 6 yaşından sonra bir adamı herhangi bir ilaçla ya da egzersizle daha zeki hale getiremezsiniz. Bir sürü şey öğretebilirsiniz ama daha zeki hale getiremezsiniz.
Bu ilaçlara yüksek miktarda kafein ya da literatürde henüz yasaklanmamış veya bilinmeyen uyarıcıları koyarlar. Bu da kendini zıpkın gibi hissetmene, daha az yorgun ve uykulu hissetmene neden olur. Buna biraz genel vitamin ve çinko takviyesi yaparsanız testesteron, sperm sayısı artar. Sonra bakarsınız erkekliği arttırıyor, bilmem neyi büyütüyor, zekayı geliştiriyor diyen haplar çıkıyor. Bunların hepsi insanların zayıflıklarından faydalanan pazarlama kampanyaları. Çatlak kremi satarsın çünkü kadınların çoğunda doğumda çatlaklar oluşur, göğüsleri küçüklere göğüs büyütücü krem satarsın, boyu kısa olanlara boy uzatan ayakkabı, p@rno filmlere özenenlere bilmem ne büyütücü satarsın.
Bu bir pazarlama hilesidir. Basit bir multi vitamin takviyesi iyi beslenmeyen herkeste büyük fark yaratır. Buna biraz uyarıcı eklerseniz fark kişinin farkedeceği kadar belirginleşir. O yüzden böyle saçma sapan ilaçları değil de tıbben doktorların önerdiği multivitamin ilaçlarını tavsiye ederim. Bu ilaç besin takviyesi diye tarım bakanlığından onaylı satılırken bazı multivitaminler sağlık bakanlığından onaylıdır.
Yani Sağlık bakanlığından onaylı olanlar işe yaradıkları bilimsel çalışmalar ile onaylanan ilaçlardır, tarım bakanlığından onaylananlar ise içeriğinde zehirleyici madde olmadığı onaylananlardır.
Ben pharmaton kullanıyorum. Multi vitamin ve ginseng güçlü bir takviye. ginseng hücre aktivitesini arttırıyor bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. Ama ben sebze ve meyve tüketmediğim için bunu yapıyorum. Doğru düzgün yiyorsanız fazladan vitamina almak en iyi ihtimalle böbrek taşı yapar. Doktora sormadan tahlil yaptırmadan hangi vitaminin eksik olduğunu bilmeden vitamin kullanmamak lazım.